אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

להפוך לימונים ללימונדה

בעוד שמזג האוויר הקריר מעניק לנו לימונים זמינים בשפע ומנגד השמש קופצת לבקר לעתים קרובות יותר- קיבצנו לכם 2 מתכונים פשוטים שיעזרו לכם לנצל את המצב ולהפוך את הלימונים ללימונדה עם טוויסט

1.מתכון ללימונדה- תה קר

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
10-12 קוביות קרח
מיץ סחוט טרי מ-4 לימונים
550 מ"ל תה מוכן לא ממותק
10-15 עלי מנטה טריים לבישול, ועוד עלים לקישוט

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מבשלים את המים והסוכר על אש בינונית-גבוהה, עד שהסוכר נמס לגמרי ונוצר סירופ.

2. מוסיפים את העלי המנטה, מנמיכים לאש קטנה, מבשלים יחד במשך דקה ומסירים מהאש.

3. ממלאים קנקן זכוכית בסירופ, מערבבים יחד עם מיץ הלימון והתה ומכניסים למקרר.

4. מגישים קר בכוסות גבוהות, עם קוביות קרח, פרוסות לימון ועלי מנטה.


2. מתכון ללימונדה ותותים

מצרכים:
3/4 כוס מיץ לימון טרי (כ-6 לימונים)
2/3 כוס סוכר
2 כוסות (300 גרם) תותים טריים
4 כוסות (1 ליטר) סודה
לא חובה: 1/2 כוס ליקר לימונצ'לו

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את מיץ הלימון והסוכר, עד שהסוכר נמס לחלוטין

2. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים את התותים לתערובת נוזלית חלקה.

3. ממקמים מסננת על קערת מיץ הלימון, ויוצקים לתוכה את מיץ התותים כדי שיהיה מסונן מחתיכות פרי.

4. מוסיפים לקערה את ליקר הלימונצ'לו (לא חובה) והסודה, ומעבירים את הלימונדה שנוצרה לקנקן זכוכית, ומשם למקרר לצינון. ניתן להוסיף פרוסות לימון דקות.

5. יוצקים לכוסות אישיים, מוסיפים קוביות קרח ומגישים קר.

================

מקור

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו