בול לפתיחת שבוע: מתכון לפסטה ששווה לאמץ

אחרי כל ה'על האש' של יום העצמאות, אין כמו לפתוח שבוע עם מנת פסטה מרעננת עם רוטב פסטו ביתי ששווה לגזור ולשמור גם לשאר הימים בשבוע- תהנו

בול לפתיחת שבוע: מתכון לפסטה ששווה לאמץ
  (צילום: www.abbeyskitchen.com)

מתכון לסלט פסטה 

מצרכים:
450 גרם פסטה מסולסלת/פנה
1/2 1 כוסות עגבניות שרי, חצויות
500 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב
1/4 כוס זית קלמטה
2 כפות צנוברים קלויים (לא חובה)
2 כפות שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב הפסטו:
4 כוסות עלי בזיליקום
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס צנוברים
2 שיני שום, קצוצות דק
1/4 כוס מיץ לימון
1 אבוקדו, מקולף (לא חובה, אבל מוסיף המון)
מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים היטב ונותנים לפסטה להתקרר לטמפרטורת החדר.

2. במקביל מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לפסטו, עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור במידת הצורך.

3. רגע האיחוד: סמוך להגשה, מערבבים את הפסטה בקערת הגשה גדולה יחד עם הפסטו, העגבניות, החומוס והזיתים. מפזרים מעל את הצנוברים והשקדים ומגישים.

בתאבון!

=================

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו