איך נראו אתרי האינטרנט הישראלים לפני 20 שנה?
הספרייה הלאומית מציגה תערוכה דיגיטלית לציון 20 שנות הקיום של האינטרנט בישראל. התערוכה מציגה ארכיון של 67 אתרים ישראלים, ומראה כיצד אתרי האינטרנט הפופולריים בארץ נראו לפני 20 שנה

כנס ארכוב האינטרנט הראשון בישראל יתקיים בשבוע הבא בספרייה הלאומית בירושלים. לכבוד הכנס עלתה לרשת תערוכה דיגיטלית המסכמת עשרים שנות קיומה של הרשת בישראל, משנת 1996 ועד שנת 2016. ארכיוני האינטרנט מאפשרים לא רק להביט לאחור אל העבר הדיגיטלי, אלא ממש לגלוש באינטרנט כפי שהיה בכל נקודה בזמן, ולכן הספרייה הלאומית "קוצרת" את אתרי האינטרנט הישראלי- ושומרת את האתרים במלואם, כפי שהיו בעבר.
על בסיס פעולתה השוטפת של הספרייה, אנשי הדיגיטל שלה וחוקרי המעבדה הפתוחה למדיה ומידע של האוניברסיטה הפתוחה אצרו תערוכה הכוללת ארכיון של 67 אתרי אינטרנט ישראלים. התערוכה מציגה כיצד נראו בעבר האתרים והרשתות החברתיות: החל מאתר הכנסת, דרך בנק ישראל, אתרי חדשות כמו מאקו, הארץ ו-ynet, שירונט, עצומה ועד לאתר "מומו הפרה" הוותיק.
"הצפייה באתרים שלא שרדו את הזמן והשוואות בין האתרים בגרסתם המקורית לגרסתם הנוכחית(ממש "לפני ואחרי") מעניקה פרספקטיבה לשינויים, שחלו באינטרנט הישראלי. אך לא פחות גם בשינויים שחלו בנו הגולשים" טענו אנשי הספרייה. השינויים הרבים באינטרנט מודגשים בארכיון, כאשר עמוד השער של אתר הארץ משנת 1996 חסר כמעט כל תוכן, ומתמקד בהפניות לאתרים אחרים. בתערוכה מוצג גם רשת "חבר'ה", ששימשה כרשת חברתית הרבה לפני פייסבוק וטוויטר ועזרה לגולשים לחפש את החברים מהצבא, וכן אתר "אבטיח" שריכז עבורנו את כל השירים המשובשים בעברית.
צפו בגלריה מהתערוכה: כיצד האתרים נראו בשנת 1996? (צילומים: הספרייה הלאומית)

אתר הכנסת

אתר בנק ישראל

עמוד השער של אתר "הארץ"

אתר משטרת ישראל
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו