מתכוננים לחג שני: ארוחה שלמה עם הלהיט של העונה

עונת הארטישוק החלה וזו הזדמנות מעולה לנצל אותה לטובת ארוחת חג שני. קיבצנו לכם 3 מתכונים פשוטים וטעימים על טהרת הארטישוק שתשמחו לאמץ לחג הקרוב- תיהנו

מתכון לקציצות ארטישוק

מתכון חגיגי של השפית אופירה רבני לקציצות בשר על מצע ארטישוק, שלא במקרה מככב בתקופה הזו של פסח

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

10 תחתיות ארטישוק טרי/ אריזת תחתיות ארטישוק קפואות
חבילת רסק עגבניות קטנה
קילו בשר טחון
7 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
2 כפות פפריקה בשמן
כף כמון
2 כפות מלח
עלים טריים פטרוזיליה סלרי ושמיר
בצל גדול
1/4 חבילת קמח מצה

אופן ההכנה:

1. לקצץ את הפטרוזליה, השמיר, הסלרי ואת הבצל

2. לתבל את הבשר הטחון בפפריקה, מלח וכמון ולהוסיף את הבצל הקצוץ, העלים וקמח המצה וללוש עד לקבלת עיסה אחידה. לאחר מכן ליצור קציצות בגודל בינוני מהבשר הטחון

3. לחבר את הקציצות לתחתיות הארטישוק ולהדק חזק עם היד

4.אל סיר גדול ורחב מלא בחצי מים מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים- 2 כפות פפריקה בשמן, כף כמון, 2 כפות מלח ומרתיחים

5 חותכים את תפו"א לקוביות ולמכניסים לסיר ולאחר מכן מסדרים את תחתיות הארטישוק עם הקציצות בסיר ומכסים

6. מבשלים כשעה על אש בינונית ומגישים.


מתכון למרק ארטישוק

אם נפשכם חפצה במרק טוב שישתלב עם המצות, זה המתכון בשבילכם.

מצרכים:
6 ארטישוק ירושלמי(בטטה קסבייה) חתוך לקוביות
2 תחתיות ארטישוק טרי/ קפוא חתוכות לקוביות
1 כרישה פרוסה לטבעות (ללא החלק הירוק)
1 גזר חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
חצי בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
מצרכים לתיבול:
2 ענפי תימין
1 עלה דפנה
מלח
פלפל שחור טרי גרוס
1 כוס מים+ 1 כוס יין לבן יבש למהלך האידוי
2 כוסות מים+ אבקת מרק

אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומאדים את כל הירקות מלבד הארטישוק הירושלמי
2.  לאחר מס' דקות של בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מוסיפים בהדרגה במהלך האידוי 2 כוסות מים חמים – עד לריכוך הירקות
3. מוספים את התבלינים עלה דפנה, תימין, מלח ופלפל לפי הטעם
4. מוסיפים את המים+ אבקת המרק ומביאים לרתיחה. לאחר מכן ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לריכוך מוחלט של הירקות
5.מסירים מהאש ומוציאים את התימין ועלה הדפנה
6. טוחנים היטב ומוסיפים מים חמים במידת הצורך לקבלת סמיכות רצויה.


מתכון לעוף עם ארטישוק

קשה לא להתאהב בשילוב הארטישוק והעוף, מתכון מאת השפית מורן פינטו שיעניק לכם חג פסח טעים במיוחד.

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

6-8 מנות עוף
500 גרם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
500 גרם ארטישוק רגיל
10 שיני שום
6 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מעושנת
מיץ מלימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות בגודל 5 ס"מ.

2.  חותכים את תחתיות הארטישוק הרגיל לרצועות עבות.

3. מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים את העופות עד להזהבה משני הצדדים.

4. מוסיפים לסיר את הארטישוקים החתוכים.

5. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, ומפזרים מעל את שיני השום מקולפות, בשלמותן.

6. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.

7. סוחטים את הלימון לתוך הסיר, ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.

מומלץ להגיש לצד אורז/ כל תוספת אהובה אחרת

מחפשים מתכונים נוספים שמתאימים לחג? לחצו כאן

חג שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו