לנדאו: סומך על השביעייה שתצביע על סיום ההקפאה
"ברור לי שהשביעייה הכוללת את איווט ליברמן, בני בגין, אלי ישי ובוגי יעלון תצביע בעד המשך הבנייה בסיום ההקפאה" כך אמר היום (ראשון) השר עוזי לנדאו בעת ביקור בעיר אפרת שבגוש עציון. עוד הוא הוסיף כי "התבטאתי בעבר באופן מאד ברור כנגד הקפאת הבנייה".

ערב הביקור באפרת בירך לנדאו את ראש הממשלה נתניהו על סירובו לדרישה האמריקאית, להקפאת הבניה היהודית בירושלים. "ראש הממשלה עמד על איתן על כבודה של מדינת ישראל ושמר על האינטרסים שלה. הבנייה בבירתנו היא זכות בסיסית שאף ממשלה בעבר לא הייתה מוכנה להתפשר עליה. בנושאים האלה צריך לדבר בקול ברור, אסור להסס ועל הדברים האלה אסור להתנצל".
לנדאו עם רביבי באפרת (צילומים: גרשון אלינסון)
השר לנדאו הוסיף כי "בשנה האחרונה העניקה ישראל מחוות רבות לאבו מאזן – הסרנו מחסומים, סייענו בפיתוח הכלכלה והסכמנו להקפאה זמנית של הבנייה ביו"ש. עד כה, לא ראינו שום מחווה מהצד השני. אם הפלשתינים באמת רוצים הסדר, הגיע הזמן שגם הם יוכיחו את רציות כוונותיהם ויתיישבו למשא ומתן, ללא תנאים מוקדמים".
לנדאו ביקר גם בבית הספר עשה חיל בתצוגת "מיליון וחצי כפתורים" להנצחת הילדים שנרצחו בשואה ובחדר התנ"ך במקום, ולאחר מכן המשיך לסיור באפרת בעקבות השפעת ההקפאה על העיר ונפגש עם חברי המועצה. מחר יגיע לאפרת גם חבר שביעייה נוסף, הרמטכ"ל לשעבר משה יעלון.
יו"ר המועצה סא"ל (מיל) עו"ד עודד רביבי חוזר ומדגיש כי ב-10 השנים האחרונות לא אושרה הקמתו של בית אחד באפרת למרות הצהרות הפוליטיקאים שגוש עציון נמצאת בלב הקונצנזוס הישראלי. יתרה מכך, עד היום השקיעה המדינה 40 מיליון ₪ בתשתיות בעיר, בעיקר בשכונות גבעת הזית וגבעת הדגן. תשתיות אלו כללו בעיקר כבישים, נקודות קצה לחשמל ומים ומערכת ביוב מוכנה לחיבור אולם בפועל אינה מאפשרת. לשווק בשכונות אלו למגורים.
לדברי רביבי מדובר בבזבוז עצום של השקעות המדינה בתשתיות, שיורדות עתה לטמיון בגלל התמשכות ההקפאה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו