לשבת ולחג: מתכון לעוגת טורט עם אגוזים

בעוד שפסח מתקרב וההכנות בעיצומן, עוגה טובה תמיד תוסיף שמחה לחגיגה. מתכון לעוגת טורט אגוזים מושקעת שתתאים לשבת ואפילו לפסח- תיהנו

לשבת ולחג: מתכון לעוגת טורט מנצחת
  (צילום: www.epicurious.com)

מתכון לעוגת טורט עם אגוזים

מצרכים:

126 גרם מרגרינה או חמאה
2/3 כוס סוכר
כף סוכר וניל
4 ביצים
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות מים או חלב
2 כפות קפה נמס מומסות ב-1 כף מים חמים
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר מנופה
2 כפות קפה שחור חזק+ מים חמים
חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ.

2. בקערה מקציפים את המרגרינה/החמאה עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

3. מפרידים את הביצים לשני כלים נפרדים, ומקציפים רק את החלמונים (החלק הצהוב) לתוך הקצף.

4. מנפים את קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה, ומקפלים בזהירות לתוך הקצף.

5. מוסיפים לתערובת העוגה את הקפה המומס ואגוזי המלך הקצוצים ומערבבים בעדינות.

6. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף גבוה, יציב ורך.

7. לוקחים כף מלאה מקצף החלבונים ומערבבים ביסודיות לתות תערובת העוגה. לאחר מכן, מערבבים פנימה בעזרת מרית את שאר קצף החלבונים, ונזהרים שהתערובת תישאר אוורירית.

8. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה עולה ומקבלת גוון זהוב.

10. מאבקים את העוגה באבקת סוכר. ומכינים את הציפוי: מקציפים יחד את אבקת הסוכר והקפה השחור המוכן, יוצקים על העוגה ומקשטים בחצאי אגוזי מלך.

==============

מקור 

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע