אינטואיטיבית – מה אתם מעדיפים, יותר או פחות? נתחיל באזורים המוסכמים. ככה"נ נסכים שבכל הנוגע למשאבים מוחשיים נעדיף יותר מאשר פחות. יותר כסף וממון, יותר נכסים.

ומה עם משאבים לא מוחשיים? גם כן, נעדיף לדעת יותר, להחזיק ביותר קשרים חברתיים ולהיות בעלי יותר זמן פנוי. אך האם בכל תחום נעדיף יותר מאשר פחות? כנראה שלא, כמו שאתם כבר יודעים. לדוג', פרדוקס הבחירה – הפרדוקס אומר שמגוון רחב יותר של ריבות על המדף בסופר, מצמצם משמעותית את חדוות הקנייה בקרב לקוחות הסופר.

(צילום: משה פנחסוב)

במילים אחרות, הרחבת אפשרויות הבחירה משליכה באופן ישיר על מידת האושר שלנו מהבחירה עצמה. אז למה אני פותח טור ביקורת אוכל עם מגוון קשקושי ניו-אייג' אופירה וברקו סטייל? כי בואו נדבר על ההמבורגר שלנו – איך נעדיף אותו? עם הררי עטיפות ותוספות או עם השקעה ממוקדת בקציצה עצמה?  ביקרתי השבוע ב'ממפיס' בשוק מחנה יהודה בירושלים וחזרתי עם תובנות.

אור מפני חושך

בבקשה, שמישהו ידליק את האור בהמבורגריות הפרימיום הכשרות. פיזית, שילחץ על המתג. משל היו ביסטרו ברחוב פריזאי, מסעדות ההמבורגר בארץ אוהבות את צבעי האדום-שחור ואווירה חשוכה, כאילו המבורגר 450 גרם זו לא סיבה מספיק טובה להירדם.

הסיפור הפך להיות הרבה מעבר להמבורגר. בונים אווירה אפלולית כמתואר לעיל, ומעל לזה, מעמיסים את התפריט ב"שחיתויות" למיניהן – אווז מעושן, בטטה מטוגנת, פלפלים בצורות שונות ועוד. ובדרך, בתוספת *מוסיקה עצובה ושוט שמתרחק מההמבורגר*, שכחנו את הקציצה.

חזה עוף וטבעות בצל (צילום: משה פנחסוב)

ממפיס, ועוד מעט נגיע לחזון בבסיס ההמבורגר הזה, באה, ועושה דאע"ש לחוקי הפורמט הנוכחיים. הכתבתם אווירה חשוכה וספות עור? קבלו חדר מואר היטב, וחלל פשוט בו מפוזרים כסאות ושולחנות עץ.כולם היום מציעים מבחר אינסופי של תוספות להמבורגר? ממפיס יציעו שתיים. שתי תוספות, ואפילו לא כאלה שנכנסות לקטגוריית ה"מושחתות".

המבורגר כשר וטעים בחזון שנשמע היום לגמרי מובן מאליו, אורי מלמד, הבעלים של ממפיס ומבקר מסעדות בעברו, ביקש ליצור המבורגר שעונה לשתי דרישות: כשר ומושלם. עכשיו, משגיח כשרות אני בטח לא, אבל בכל הנוגע לטעם של ההמבורגר – הוא ממש ממש טוב.

(צילום: משה פנחסוב)

ממפיס לוקחת את ההפשטה של המוטיבים העוטפים לקצה – חלל המסעדה נראה כמעט כאילו שכחו לעצב אותו. התפריט אמנם מינימלי אך נותן המון מקום של כבוד להמבורגר: ההמבורגר מגיע בשני משקלים – 180 ו-250 גרם, ובכפולות שלהם. להמבורגר אפשר להוסיף רק שני סוגים של תוספות: ביצה או אנטריקוט.

מעבר לאלה יש מספר אפשרויות של מאכלים עם עוף (סלטים וסנדוויצ'ים) ותוספות מטוגנות (צ'יפס, טבעות בצל).התפריט אגב לא יחכה לכם על השולחן – אוכל בעמידה עד הסוף. הוא תלוי על הקיר לצד משטח הצלייה והטיגון, משם גם תזמינו ותאספו את המנות שלכם.

כותרת משנה

אז בואו נדבר קצת על ההמבורגר. הזמנו שניים כאלה, 250 גרם, אחד בליווי אנטריקוט והשני עם ביצה. הקציצה הבטיחה המון, וגם עמדה בזה. היא הייתה שומנית במידה, עם צ'אנקים מורגשים של בשר שהתפרקו בקלות בפה.

העובי שלה אפשר לה לשמור על עסיסיות מעולה. אני מניח שאפשר לדון תיאולוגית ביחס לכמות השומן בבשר וביחס למשך הלישה, אבל הקציצה הייתה עשויה פשוט מעולה. הלחמניות היו טריות, וזכו לצריבה קלה שהוסיפה טעם צרוב להמבורגר. תוספת הביצה הייתה כיפית כתמיד, והאנטריקוט, למען האמת, היה לא נחוץ. נשנשנו אותו בנפרד.

סנדוויץ' העוף של ממפיס ארוז דומה מאוד להמבורגר, ומציג חזה עוף בטעמים אמריקאיים ואותנטיים. מעין תערובת של טעמים בסקאלת הברביקיו, שהתערבבו עם רטבי הבית של ממפיס. מדובר בסנדוויץ' כיפי.

לסיום, או לצד כל אלה, לקחנו שתי תוספות – מיקס צ'יפס וטבעות בצל. המיקס משלב בטטה ותפו"א מטוגנים. טבעות הבצל והמיקס היו מטוגנים טוב, הגיעו חמים והיו תוספת מעולה לארוחה הזאת.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================

ממפיס, ירושלים

מתאים ל: #יציאת_חברים #לייט_נייט
מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰ ★ ★ ★ ★
שירות:✰★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★

כשר רבנות ירושלים02-641-8197