מתכון לסלמון וולינגטון
מתכון לסלמון אפוי בבצק עלים, שמהווה סוג של גרסה משודרגת וקלה למאפה וולינגטון המורכב במקור מבשר עטוף בבצק עלים.
מצרכים:
30 גרם מרגרינה בטעם חמאה (במקום חמאה)
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
צרור עלי תרד טריים
מלח לפי טעם
קמצוץ אגוז מוסקט
1 חבילת בצק עלים, מופשר במקרר
300 גרם פילה סלמון
פלפל לבן לפי טעם
1 חלמון ביצה טרוף להברשה
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2018/03/10000000_168087310489483_1723701260718178304_n.mp4]]]
(צילום סרטון: www.tastemade.com)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות
2.ממיסים את המרגרינה במחבת, ומאדים את הבצל, השום והתרד. מתבלים במלח ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש.
3. פורשים את בצק העלים על תבנית אפייה גדולה.
4. מניחים במרכז את הסלמון ומתבלים במלח ופלפל לבן.
5. מניחים את תערובת הבצל והתרד על הסלמון, ועוטפים הכל בבצק העלים.
6. בעזרת סכין, משרטטים חתכי שתי וערב אלכסוניים מעל – כמעט עד הסוף. נזהרים לא לחתוך את הבצק לגמרי. מברישים בחלמון הטרוף.
7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. ושומרים בתבנית מכוסה עם נייר כסף.
שבת שלום!
=============

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
בר
באיזה מעלום אופים את המאפה?
22:45 13.04.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למה?
מרגרינה בארוחה חלבית?
20:10 18.03.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר