נכנס יין ויצאה ארוחה נהדרת| ביקורת מסעדות

הנסיעה לבנימינה, הכניסה למתחם היקב והגפנים שמסוככות מפני השמש. כל אלה יוצרים אווירה קסומה וסביבה נהדרת לאוכל המעולה ולשאר הפעילויות המתקיימות במסעדה שביקב תשבי

נכנס יין ויצאה ארוחה נהדרת| ביקורת מסעדות
  (צילום: רן בירן)

אחד התחביבים, הפחות מפותחים שלי, הוא לבקר ביקבים. זאת, בהשאלה מהסופר האמריקאי דייב ברי, כדי לעסוק בפעילויות הקשורות ליין, שהן בעיקרן: א. לטעום יין ו-ב לאמץ הבעות פנים מהורהרות כדי להיראות כאילו יש לי שמץ של מושג בנוגע למה שאני טועם.

אז השבוע, לאור לחץ פיזי מתון מצד חברים מעריצי המקום, נסענו, מיטל ואני, לבקר במסעדת יקב תשבי בבנימינה.

המונח 'יקב' למעשה מצמצם בגסות את שאר הפעילויות המתרחשות במתחם הגועש הזה. מדובר בקומפלקס תמנוני, שחובק שלל מוקדי עניין ובילוי – תחילה, מרכז מבקרים ליקב, בו ניתן לטעום ממגוון היינות המופקים ביקב, לצד טעימות משוקולד valrhona, שוקולד יוקרה צרפתי שנמצא בשימוש בעיקר בקרב שוקולטיירים וקונדיטורים, ושהיקב מייבא ומשווק בבלעדיות.

(צילום:רן בירן)

בנוסף לצד כל זה, נמצאת במקום מאפייה שמציע שלל מאפים ולחמים הנאפים בתוך תנור אבן גדול שכמו משגיח על המתרחש במאפייה, ומאפשר להציץ להליך הכנת המאפים. שלישית, בקריצה לדוכני אוכל הרחוב בניו-יורק, דוכן ובו מעשנת בשרים, בו אפשר לקנות בריסקט ואנטריקוט שמעושנים במקום, לצד צ'יפס, חמוצים ורטבים.

הקונספט נראה פשוט גאוני – בימי שישי ניתן לקנות מהבשרים המעושנים, לשבת סביב השולחנות המפוזרים ברחבה, וליהנות מלהקה שמשרה אווירת שישי עם שירי ארץ ישראל ברקע (ככל שאני מרחיב על המעשנת מתגבר בי החשק לכתוב טור ייעודי). רביעית, המסעדה החלבית בה ביקרנו. בקיצור, מקום נהדר לבילוי יומי.

בדבר חשיבות הטרואר

אמרנו יקב ויינות, אז בואו נשתמש בטרמינולוגיה המקצועית. טרואר הוא מונח המתאר מכלול שלתנאי סביבה לגידול חקלאי. מקור המונח הוא במילה “terre”, 'אדמה' בצרפתית – אך הוא כולל לא רק את אופי האדמה, אלא גם את האקלים, את שיפוע המדרון ובעלי חיים וצמחים במרחב הגידול.

בואו נדבר קצת על הטרואר של המסעדה ביקב. תחילה, הנסיעה לבנימינה ביום שישי מזכירה ביקורים במדרחוב בזיכרון יעקב או בגני הנדיב, ועל כביש החוף, רוח בשיער שוטף את הנוף. הכניסה לקומפלקס היקב מרשימה, והמוני מבקרים גודשים את המקום. מלא אבל לא צפוף.

מתחם המעשנת

המסעדה ממוקמת לצד מרכז המבקרים של היקב, ובעלת מרחב חיצוני בו מפוזרים שולחנות פיקניק דקורטיביים, כשממעל מסוככות גפנים מפני השמש. אך התיישבנו, ולחם טרי, משני סוגים: אגוזים ודגנים, הונח על שולחננו, לצד חמאה וריבת תפוזים. הזמנתי שרדונה של תשבי (מעולה, עפיץ במידה, פנים מהורהרות) ותפריט ארוחת בוקר (יש גם תפריט צהריים שעוסק הרבה בדגים ובפסטות).

המוזיקה ממתחם המעשנת התנגנה מרחוק גם באוזננו. אווירה נהדרת, נוף יפיפה ולוקיישן חלום – הטרואר המושלם. עכשיו, כמו יינן מנוסה, רק נותר לטעום מהיין, ומהאוכל.

בריוש בנימינאי

בתפריט ארבע קטגוריות: ארוחות בוקר, פיצות, שקשוקות וסלטים. הכותרות גנריות, המנות עצמן מגוונות ומעניינות כיאה למטבח שמנוהל על ידי שף אוסטרי שמתמחה במטבח הצרפתי והאיטלקי.

התמקדנו בשתי החולשות הגדולות שלי – ארוחות בוקר וקינוחים. בריוש הוא הקובנה של הצרפתים, או שקובנה היא הבריוש של התימנים. בכל מקרה מדובר במאפה צרפתי שעשוי מבצק עלים עשיר, שתכולת החמאה והביצים הגבוהה מעניקה לו פנים רך ואוורירי. רך כמו יכולת העמידה שלי מול בצקים שכאלה.

אז הזמנו את מנת הבריוש "פרימוורה" (68 ש"ח), והשאר, עוד מידה בג'ינס תתאר. ובכל זאת, המנה, הורסת ביופייה, מציגה בסיס של שתי פרוסות עבות של בריוש, ביניהן סלמון מעושן, ומעליהן, ככתר ראוי, רוטב הולנדייז מכסה שתי ביצים עלומות. אומרים שלידה זה הרגע הכי קרוב לרגע ביקוע הביצה בכל הנוגע לאמוציות הקשורות בדבר. אבל מבלי ליצור תחרות לא הוגנת כלפי הלידה, הביצה העלומה מאדירה את טעם המנה ומשלימה מנה שהיא תענוג.

הבריוש מאמץ את טעמי ההולנדייז והסלמון, ומקנה מעצמו מעין תחושת ריחוף בפה. לצד הבריוש המועטר הוגש סלט עגבניות שרי חביב, ואנטיפסטי כיפי משלל הירקות הקשורים בדבר – בטטה, קישואים, בצל סגול ועוד.לבל נזניח את הצד האיטלקי בתפריט, הזמנו גם חביתת פריטטה איטלקית עם דג סלמון המעושן במעשנת ומתובל בעדינות בגרגירי חרדל (65 ש"ח).

הפריטטה היא מנה איטלקית, מעין חביתה משלוש ביצים העשירה בפטריות, בצל, עשבי תיבול, גבינת פטה וקשקבל, ומוגשת עם סלט ירוק ומתבלי גבינה שונים כמו גבינת שמנת, בולגרית וגבינת פלפלים קלויים. הסלמון היה פריך מבחוץ, כתוצאה מהעישון, ונימוח ועסיסי מבפנים. מידת עשייה מעולה. הפריטטה הייתה עשירה בכל טוב, ונעשתה נהדר. זו מנה שמאוד כיף לאכול לצד לחם המאפייה הטרי והסלטים המגוונים שמלווים את המנה.

מלכודת הקינוחים של תשבי

63,547# במניין הדברים שמייצרים ביקב – קינוחים בקונדיטוריה וגלידה מעולה. הקינוחים בתשבי עולים 25 ש"ח והתפריט מכווין את המתעניינים לחלון הראווה של הקינוחים שהוכנו באותו יום. עצה – אל תלכו.

הקינוחים נראים נהדר ובלתי אפשרי לבחור קינוח. אז הזמנו באופן רנדומלי שני קינוחים מהחלון – עוגת גבינה אפויה וטריקולד, מוס שוקולד בשלוש שכבות, משוקולד valrhona. עוגת הגבינה הייתה ארץ-ישראלית וכיפית – תפוחה, אוורירית למשעי, והכי חשוב, לא מתוקה מדיי. בדיוק במידה. מנה חלום ליום שישי. הטריקולד היה עשיר ומעניין כשהציג שלושה גוונים שונים לשוקולד. מנה מאוד טובה.

והגלידה? גם אותה לא הזנחנו, וטעמנו את טעמי הווניל והנוגט, שהיו לא פחות ממדהימים. מזל שיש ביקב עוד טעמי גלידה מיוחדים ורבים, שיישאר משהו טוב גם לביקור הפרטי הבא.

#ע.ל.ח-תשבי קצר – בביקור גילינו שמשפחת תשבי הם דור חמישי לייננים בארץ – הראשון הוא מיכאל חמילצקי בשנת 1882, כשבהמשך המשפחה עיברתה את שמה, על פי הצעתו של ביאליק לתשבי, ראשי תיבות של: "תושבי שפיה בארץ ישראל".

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================

מסעדת יקב תשבי, בנימינה-גבעת עדה

מתאים ל: #יציאת_חברים #אירוע_משפחתי #דייט
מחיר:✰ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰ ★ ★ ★ ★
שירות:✰★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★

כשר חלבי רבנות בנימינה

04-638-0434

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע