סוף עונת התותים: מתכון לעוגת שבת מסכמת

רגע לפני שעונת התותים מגיעה אל סיומה, סידרנו לכם מתכון מיוחד לפאי תותים ושמנת מיוחדת לשבת- תתכוננו להתגעגע 

סוף עונת התותים: מתכון לעוגת שבת מסכמת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפאי שמנת ותותים

רגע לפני שעונת התותים מגיעה אל סיומה, סידרנו לכם מתכון מיוחד לפאי תותים מיוחדת לשבת- תתכוננו להתגעגע

מצרכים:
לבסיס:
300 גרם קמח, מנופה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה/ מחמאה
1 ביצה בגודל L

למילוי:
1 חבילת פודינג וניל
250 גרם שמנת מתוקה/צמחית
2 ביצים
2 כפות אבקת סוכר / סוכר
לציפוי:
1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות פודינג
פרוסות תותים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. במיקסר, שמים את כל מרכיבי הבסיס מלבד הביצה ומעבדים יחד. ברגע שמתחיל להתקבל בצק בעל מרקם פירורי, מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

4. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי.

5. מרפדים עם הבצק תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, ויוצקים מעל את המילוי.

6. אופים בתנור שחומם מראש עד שהפאי והמילוי אפויים היטב.

7. מקציפים יחד את מרכיבי הציפוי, מלבד התותים, עד לקבלת קצפת יציבה. מקשטים את הפאי בקצפת, מסדרים מעל את פרוסות התותים ושומרים במקרר עד להגשה

שבת שלום!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע