פעמיים כי טוב: 2 מתכונים מ5 מרכיבים פשוטים

שלישי בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, קל פשוט וטעים- 2 מתכונים לפסטה ולסלמון העשויים מ5 מרכיבים בלבד, שמוכחים שהטעם לא תלוי בכמות אלא באיכות- צפו עכשיו

1.מתכון לסלמון מקורמל

מצרכים:

1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
קומץ פלפל שחור טחון טרי
450 גרם סלמון עם עור, מחולק ל-4 פילטים
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 200 מעלות על מצב גריל

2. מערבבים את הסוכר, המלח והפלפל השחור בקערה רדודה. טובלים כל פילה סלמון בתערובת, כך שיהיה מצופה משני הצדדים.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את נתחי הסלמון כשצד העור כלפי מטה, ומטגנים כ-5 דקות. אם אתם חוששים שהסוכר יישרף במחבת, נקזו אותו החוצה בעזרת כפית. אם יש יותר מדי נוזלים (שמן), הנמיכו את האש.

3. הופכים את הנתחים ונזהרים שהעור יישאר שלם – אחרת הם יתפרקו, ומטגנים עוד 2-3 דקות. הופכים את הנתחים על צידיהם ובהתאם לעובי הנתח, מטגנים במשך 2-3 דקות כל צד.

4.  מפזרים על כל נתח 1-2 כפיות מתערובת הסוכר והמלח ומעבירים את המחבת לתנור. צולים במשך 5-10 דקות ומדי פעם בודקים כדי לוודא שהסלמון לא נשרף. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ומגישים מיד.


2.מתכון לפסטה ברוטב לימון ופסטו

עונת הלימונים בשיאה וזה בדיוק הזמן להכין מהלימונים ארוחת פסטה מפנקת מ5 מרכיבים פשוטים| 15 דקות הכנה ויש לכם ארוחה

ברוטב לא שיגרתי (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
350 גרם ספגטי
4 כפות רוטב פסטו
2 שיני שום, פרוסות דק
מיץ וגרידת קליפה מלימון אחד
3 גבעולי בזיליקום + תוספת לקישוט

לתיבול: 1/2 כפית פלפל שחור ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה עם שוליים גבוהים, מערבבים את הפסטה עם 4 וחצי כוסות מים ושאר המרכיבים, מלבד מיץ הלימון והפסטו

2. מביאים הכל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומדי פעם מערבבים, עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי והפסטה מבושלת היטב, במשך 8-10 דקות.

3. מוסיפים את מיץ הלימון והפסטו מערבבים ומתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך. מקשטים בעלי בזיליקום טריים קצוצים ומגישים מיד. למהדרים: ניתן להוסיף גם גבינת פרמזן מגוררת מעל

בתאבון!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע