אור רייכרט לוגם: חייב איניש לדעת לשתות יין בפורים

מבקר האלכוהול של סרוגים, אור רייכרט, יצא לחוויית היכרות עם כוסות יין ובקבוקי יין ב'ווין טמפל' בעמק רפאים ויצא משם עם חברו "יודעים קצת יותר, שמחים קצת יותר ומוכנים קצת יותר לחג הפורים. ובכלל."

אור רייכרט לוגם: חייב איניש לדעת לשתות יין בפורים
  שותים בכלים מכלים שונים. (עדי אבי ואור דגה)

פורים תשע"ח. יין ושמחה בוויין טמפל.

שמחה ואני יצאנו לתרגל את שתיית היין לכבוד החג. חייב איניש לבסומיי, אבל גם חייב איניש לדעת לשתות.

נפגשנו ב"ויין טמפל", מרתף יינות מרשים ואותנטי מימיי הטמפלרים עוד ב1864, לסדנת טעימות יין. שולחן עץ כבד וארוך ועליו גבינות קשות, לחמי שאור ומטבלים חזקים חיכו לאתחל את טעמי החיך בין יין ליין.

אווירה חזקה – כיף גדול

מהשנייה הראשונה שהתיישבנו, קיבלנו הרגשה של אבירים בטירה אירופאית מימיי הביניים. המקום מותאם בדיוק לסדנאות אלו. האווירה החזקה, המרתף, האבנים החשופות. כיף גדול.

הסדנה הייתה כפולה. יקב גוש עציון בא להגיש את מיטב יינותיו ויצרני כוסות היין "רידל" האוסטרים באו ללמד אותנו את סודות צורת הכוסות והתאמתן ליינות השונים

"רידל" מיצרים כוסות יין מ-1763. סיפור קצר, עד לפני מאה ומשהו שנים, כל העולם שתה באותה הכוס. קטנה, נמוכה ואחידה. החברה של רידל הבינו במקרה שכל סוג של כוס נותנת טעמים אחרים לאותו היין, ולכל יין יש את הכוס המיוחדת לו. לדוגמה, הכוסות הגבוהות ששומרות על קור היין והיין מגיע לקצה הלשון בראשונה וכל היין מאזן. כך הם המציאו את צורת הביצה הכה אופיינית ומוכרת של כוס היין המודרנית.

אווירה חזקה. (עדי אבי ואור דגה)

התחלנו עם היינות.

סוביניון בלאן גוש עציון

לראשון טעמנו את הסוביניון בלאן של היקב. הוא מיוצר בראש צורים, סינגל וויניארד. קריספי, רענן ונושך.

היין, שהוא חמצמץ בבסיסו מקבל איזון מתקתק עם הכוס הגבוהה שמובילה את הסוכרים ביין לבלוטות הטעם המתוקות.

עמק ברכה לבן

היין השני הוא "עמק ברכה" לבן, יין שהוא בלנד של רוסאן שרדונה ויונייה. איזון מושלם בין שלושת הענבים. היין עמוק יותר, החבית נותנת את הסגירה.

השלישי היה "נחל הפירים". בלנד של כל הבורדו, חזק אבל קל לשתיה, הולך נפלא עם בשר. לא היה בשר, אז הלך יופי עם לחם השאור הכבד שהספיג את היין נכון.

בדקנו שתי כוסות של רידל ליין אדום. הטעמים של היין מתערבלים שונה בפה והלשון.

החמיצות מתאזנת לפי מיקום נחיתת הנוזל בלשון. מדהים.

נחל הפירים מתבטא בעוצמה בכוס הגבוהה. הניחוחות החזקים בועטים באף, הלשון מחלקת את היין לאזורים הנכונים בפה והכל בשמחה טובה וכיפית.

קברנה פרנק

הרביעי היה קברנה פרנק. ארומה חזקה ומאלחשת מתפרצת מתוך הכוס הגבוהה ואוצרת ניחוחות מטריפים של חבית העץ, שזיפים וקפה.

החמישי היה עמק ברכה, בלנד של קברנה סובניון ומרלו. טעמים וניחוחות של טבק, שוקולד, בשר מעושן, גוף מלא, סיומת ארוכה. בראבו.

יצאנו מהחווייה ב"וויין טמפל" יודעים קצת יותר, שמחים קצת יותר ומוכנים קצת יותר לחג הפורים. ובכלל.

==

וויין טמפל

עמק רפאים 8 ירושלים

סדנאות שבועיות מעודכנות בפייסבוק ובאתר : Winetemple.co.il

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו