מחלוקת על השבת פילגה את סיעת "התעוררות ירושלמים" - סרוגים

מחלוקת על השבת פילגה את סיעת "התעוררות ירושלמים"

סיעת התעוררות ירושלמים שהייתה מורכבת מחילונים ודתיים והפתיעה בבחירות האחרונות כאשר זכתה לשני מנדטים במועצת העיר, התפצלה לשתי סיעות. המחלוקת העיקרית בין השותפים הייתה על פתיחת מתחם הקולנוע בשבת ועל הבאת עו"ד חיצוני בסוגיית בית יהונתן.

ישי פרידמן, חדשות סרוגים
מחלוקת על השבת פילגה את סיעת "התעוררות ירושלמים"
  עזריה. "לא ברור על מה המחלוקת" (יח"צ)

"בחודשים האחרונים נתגלו מספר הבדלים בתפיסות העולם ומערכות הערכים של תנועת התעוררות ורחל עזריה שהובילו לעמידה משני עברי המתרס בסוגיות חשובות", כך נפתחת ההודעה לתקשורת של סיעת "התעוררות ירושלמים".

בבחירות האחרונות בירושלים התאחדו ביחד שתי מפלגות. מפלגת "ירושלמים לא מוותרים" של רחל עזריה ומפלגת "התעוררות בירושלים" של עופר ברקוביץ' ומירב כהן. שתי המפלגות פנו לקהל צעיר – דתי חילוני ומסורתי, במטרה להביא לשינויים חדשים בעיר הבירה. סמוך לבחירות התאחדו שתי המפלגות למפלגה אחת בשם "התעוררות ירושלמים".

הם מחו על נטישת הצעירים את העיר, על ההתחרדות, על היוקר בדיור וחוסר ההתחשבות בצעירים בירושלים. ההישג בבחירות היה יפה. יותר מ-17 אלף מצביעים בחרו בסיעה החדשה שהייתה מורכבת מחילונים, דתיים ומסורתיים שהתמקדו בעיקר בחיי היום יום של תושבי ירושלים ופחות בסוגיות הפוליטיות והדתיות.

אלא שהיום, אחרי שנתיים של עבודה משותפת החבילה התפרקה. חברי "התעוררות" מצאו את עצמם חולקים פעם אחר פעם עם רחל עזריה על סוגיות דתיות ופוליטיות מה שגרם בסופו של דבר לפיצוץ.

מירב כהן, מסיעת "התעוררות ירושלמים", הסבירה לסרוגים למה הפילוג עם רחל עזריה היה הכרחי. "בשלוש הצבעות עקרוניות שהתקיימו במועצת העיר אנחנו הצבענו הפוך. זה התחיל ברפורמה במנהלים הקהילתיים. הרפורמה יוצאת בצורה מאוד כוחנית, ללא הסכמות, ואנחנו התנגדנו לזה ורחל תמכה. המחלוקת השניה הייתה בזה שרחל תמכה בהבאת יועצים משפטיים חיצוניים סביב הפרשה של בית יהונתן. ראש העיר לא אוהב את החלטות היועץ המשפטי של העיר והוא מעוניין להביא יועצים חיצוניים. אנחנו התנגדנו ראינו בזה מנהל לא תקין ומהלך לא חוקי.

"המחלוקת השלישית הייתה הפעלה של מתחם הקניונים בשבת. ההצעה הייתה לסגור את הקניון הזה בשבת ומבחינתנו זה בעייתי מאוד, כי אנחנו חושבים שיש צורך אמיתי לספק אלטרנטיבות תרבותיות לציבור החילוני תוך כבוד ופגיעה מינימלית בציבור הדתי. במקרה הזה שמדובר במתחם שרחוק ממקום מגורים וזה לא לעיניהם של שמורי השבת נראה לנו שזה ממש עוול לא לפתוח את המתחם בשבת. רחל הצביעה בעד ואנחנו נגד, ולמעשה זה היה הקש ששבר את גב הגמל."

רחל עזריה שהופרדה מסיעת "התעוררות ירושלמים" אמרה לסרוגים כי לא באמת מדובר במלחמה אידיאולוגית בינה לשותפיה הפוליטיים. "קשה לומר שהיו נקודות מחלוקת מהותיות אני לא חושבת שהיינו ממש משני עברי המתרס. סוגיית היועץ המשפטי החיצוני זו סוגייה שאני לא מתעסקת בה, כי זו החלטה שקיבלתי על עצמי בתחילת הקדנציה, וכך גם התחייבתי לבוחרים – לא להתעסק בנושאי שמאל וימין. זו עיר עם כל כך הרבה עבודה וכל כך הרבה נושאים, כך שמי שרוצה להצביע ימין יש לו את האיחוד הלאומי ומי שרוצה את השמאל יש לו את מרצ. הסיעה שלנו עניינה להתעסק בחיי היום יום של התושבים עם הטיפות חלב ובתי הספר, ולא אם תהיה בניה בשיח ג'ראח או לא. אני מראש אמרתי שאני לא מתערבת בסוגיית בית יהונתן".

ולגבי המחלוקת על השבת אומר עזריה כי דעותיה היו ידועות כבר מהתחלה "אני החלטתי שאני הולכת לפי אמנת גביזון-מדן שזה אומר בתי עסק סגורים בשבת, מקומות בילוי פתוחים בשבת."

אז מה באמת הסיפור לפילוג? עזריה מסרבת לפרט. "אני לא חושבת שיש פער אידיאולוגי גדול מדי. אני לא יודעת מה הסיפור בדיוק, אינני חושבת שמדובר בויכוחים אידיאולוגיים משמעותיים כפי שעופר ומירב מציגים את זה. הם אלו שיזמו את הפרישה, לא אני."

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
סוף טוב לכל המתקוממים
מוליבר | 24-04-2010 23:18
נגד ירושלים השחורה
2
סרוגים בלשון זכר.
טל ברודי | 26-04-2010 15:18
אנחנו על המפה,לא רק בספורט בהכל
3
הסיעה לא התפצלה, ברקוביץ החליט לפרוש מן הסיעה
ירושלמי | 08-06-2010 23:43