מלוחים ומתוקים: מתכונים מפתיעים לאוזני המן

תשכחו מהפרג והשוקולד וקבלו 4 מתכונים מפתיעים ופשוטים לאוזני המן כפי שלא הכרתם. מתוקות מלוחות ומשודרגות, לכם רק נותר לבחור ולהכין | ספיישל פורים במדור האוכל

אוזני המן מתוקות

1. אוזני המן במילוי חלווה | פרווה

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

500 גרם קמח תופח+ 3 כפות קקאו
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
למילוי:
ממרח חלווה
לקישוט: חלווה מגורדת ופיסטוקים קצוצים(לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. בקערת מיקסר מעבדים את הסוכר יחד עם החמאה/המרגרינה חתוכה לקוביות גדולות. לאחר מכן מוסיפים לקערה את הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. בהדרגה מוסיפים את הקמח והקקאו ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

3. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה.

4. מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ.

5. בעזרת רינג או כוס, קורצים עיגולים בבצק. במרכז כל עיגול מניחים כפית ממלית החלווה ומקפלים לאמצע משלושה צדדים, ליצירת משולש.

6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את אוזני ההמן

7. אופים במשך 20 דקות, עד למצב גוון זהוב-שחום, מצננים ומפזרים מעל חלווה מגורדת ופיסטוקים.


2. אוזני המן במילוי ריבות | פרווה 

מפתיע וטעים (צילום:שטארסטוק)

בריאות, טעימות ופשוטות להכנה. השנה תוותרו בקלות על קפיצה למאפייה, לטובת הכנת אוזני המן ביתיות ומוצלחות במילוי ריבות משמש, תות או כל ממרח אהוב אחר לבחירתכם. לצפייה במתכון לחצו כאן 


3. אוזני המן במילוי מרשמלו וטופי | חלבי

לאוהבי המתוק (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

500 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
ביצה
למילוי:
כוס סוכר
מיכל שמנת מתוכה
חבילת מרשמלו (100 גרם)
לקישוט:
פצפוצי שוקולד/ אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. חותכים לקוביות גדולות את החמאה או המרגרינה ומעבדים בקערת מיקסר יחד עם הסוכר.

3. מוסיפים לקערה את הביצה עד שהיא נטמעת בתערובת.

4.בהדרגה מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה.

5. בזמן שהבצק נח מכינים את המלית: במחבת ממיסים כוס סוכר עד להפיכת הסוכר לקרמל. במקביל מרתיחים בכלי אחר את מיכל השמנת המתוקה, וכשהשמנת רותחת שופכים אותה לתוך הקרמל. לאחר מכן מוסיפים לתערובת חבילת מרשמלו חתוכה לחתיכות קטנות ככל האפשר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש ומצננים

6. רגע האיחוד: מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, בעזרת רינג או כוס, קורצים עיגולים בבצק. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית ומקפלים לאמצע משלושה צדדים, ליצירת משולש.

7. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את משולשי הבצק ואופים במשך 20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום.

8. מצננים ומקשטים


אוזני המן מלוחות

4. מתכון לאוזני המן במילוי בשר ופטריות| בשרי

לא רק מתוקות (צילום:שטארסטוק)

מי אמר שאוזני המן חייבות להיות רק קינוח מתוק? במיוחד לסעודת פורים סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לאוזני המן במילוי בשר ופטריות שתרצו לאמץ גם לשאר ימות השנה. לצפייה במתכון לחצו כאן

פורים שמח!

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו