לקראת שבת: מתכון ללחמניות עם הפתעות

חושבים שלחם ביתי זה תענוג שבת אמיתי, כנראה שעדין לא הכרתם את הלחמניות הממולאות בהפתעות טעימות במיוחד שאפשר לגוון בכל פעם מחדש

לקראת שבת: מתכון ללחמניות עם הפתעות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון ללחמניות במילוי בשר ופטריות 

חושבים שלחם ביתי זה תענוג שבת אמיתי, כנראה שעדין לא הכרתם את הלחמניות הממולאות בהפתעות טעימות במיוחד שאפשר לגוון בכל פעם מחדש

מנות: כ15 לחמניות | בשרי

מצרכים:

ללחמניות:
1/2 3 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
3 כפות שמן
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 1 כוסות מים
לקישוט: שמשום וקצח

למלית פטריות ובצל:
3 בצלים קצוצים
סלסלת פטריות טריות
2 כפיות אבקת מרק
מלח ופלפל שחור

למלית הבשר:
300 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים
4 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1.הכנת הלחמניות: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2.מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.

3.מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו

4.מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגדול שווה, ומתפיחים ל-30 דקות נוספות

5. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי

למלית הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים את המלית יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש לצינון

למלית הפטריות: מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומערבבים במשך 2 דקות על האש ומניחים לצינון

6. רגע האיחוד: יוצרים גומה במרכז כל כדור בצק, וממלאים במלית, מגלגלים את הכדור, עד לכיסוי מלא.

7. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מצפים כל כדור בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום/קצח

8.אופים במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה ומוציאים

שבת שלום!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע