שר הביטחון  אביגדור ליברמן מגיב היום (רביעי) להמלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה נתניהו ומצדד בתגובת השרים לפניו. "עד שנתניהו לא יורשע הוא יכול להישאר ראש ממשלה ללא ספק".

בפתח דבריו אמר בתוקף כי עד "שנתניהו לא יורשע הוא יכול להישאר ראש ממשלה ללא ספק וכולנו צריכים להבין את המשמעות, זה מהפך שלטוני אם ראש הממשלה מודח".

"אני רק אחזור על מה שכבר אמרו. חזקת החפות מורה לכל אדם אפילו לראש הממשלה ובמדינה שלנו יש גוף אחד שהוא מוסמך לקבוע אם בן אדם זכאי וזאת לא התקשורת. זה בית משפט. כל השאר ספרות זולה, תכנית ריאליטי. אני מועלם לא אהבתי תכנית ריאליטי, לא התעסקתי ולא מתכוון להתעסק בזה הלאה".

על הטענה המחפירה כאילו כל מהלך צבאי  נתניהו עושה אותו בגלל החקירות. השיב ליברמן: "זו אף פעם לא החלטה של איש אחד. יש מספיק איזונים כדי שעם ישראל יהיה בטוח שכל החלטה היא עניינית. אין מרחב תמרון לשיקול אחר".

מלחמה עם איראן? נעשה כל מה שצריך למען ביטחוננו

אנחנו במלחמה עם איראן? נשאל.  "בקיץ הם הציגו טיל עם כיתוב בעברית "למחוק את ישראל מעל המפה", היא הכריזה עלינו מלחמה מזמן, ונלחמת בנו גם באמצעות שליחים. עשה הכל כדי לשמור על בטחוננו ואנו משמרים חופש פעולה מוחלט, כל מה שצריך לעשות – אנחנו נעשה", הבהיר שר הביטחון.

במענה לשאלה האם ישראל שקלה לתקוף את איראן על אדמתה, ענה ליברמן כי הוא לא זוכר דיונים מהסוג הזה, והסתפק באמירה כללית. "כל מה שדרוש למען בטחון המדינה אנחנו נעשה. אבל מדי פעם יש לי זיכרון סלקטיבי".

הפתגם האהוב על ליברמן: "אתה רוצה שלום – תתכונן למלחמה"

בעקבות האירוע החריג שהתרחש בסוף השבוע האחרון עם ירי טילים סורים נגד מטוס חיל האוויר וכניסת מל"ט איראני לישראל. העיתונאי יואב לימור שאל את ליברמן האם הוא צופה הסלמה בצפון? "זה לא תלוי בנו, אנחנו לא רוצים לכבוש את לבנון ולהקים התיישבות יהודית בסוריה. כשבריה"מ הציבה טילים בקובה, הנשיא קנדי היה מוכן לפתוח במלחמת עולם שלישית. סוריה הרבה יותר קרובה אלינו ואנו מקווים שכולם יפעלו באופן הגיוני ושלא נגיע למצב שלא משאירים לנו ברירה".

"המסר שלי לטהרן ודמשק – אל תעשו שטויות, אל תייצרו פרובוקציות. כל מה שמדינת ישראל זה לחיות פה בשקט. לצערי המילה 'שלום' במזה"ת לא קיימת. הפתגם האהוב עליי הוא "אתה רוצה שלום – תתכונן למלחמה".

בהמשך חזר ואמר כי אין משבר הומניטרי בעזה. "במקום להשקיע 300 מיליון דולר במנהרות, שחמאס ישקיע בחינוך ובתשתיות".

ליברמן קבר את החלת הריבונות ביהודה ושומרון: "אי אפשר לעשות יותר"

על ריבונות ישראל ביהודה ושומרון אמר כי "צריך להתנהג באחריות מול ממשל טראמפ, לא להעמיד אותו בפני דילמות ומבחנים כמו סיפוח. קידמנו מספר שיא של יח"ד ביו"ש, עשינו כל מה שאפשר לעשות וא"א לעשות יותר".