פעמיים כי טוב: 2 דרכים לא שגרתיות להכין שקשוקה

לשקשוקה כמו לרוב המאכלים בעולם אין חוקים ברורים, כל שינוי או תוספת יכול להפוך אותה במהירות ובקלות לחגיגת טעמים משמחת- אז תכינו את הלחם ושיהיה בתאבון!

1. שקשוקה עם גרגירי חומוס

מי אמר שחייבים ביצים בשקשוקה? קבלו מתכון משודרג לשקשוקה עם גרגירי חומוס. 15 דקות עבודה ויש לכם ארוחה נפלאה!

שקשוקה של חורף (צילום: minimalistbaker.com)

מצרכים:
1 כף שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1/2 גמבה, קצוצה
3 שיני שום, כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים + 1 כפית מלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
מלח לפי טעם
2 כפיות פפריקה מעושנת / מתוקה
1 כפית כמון טחון
2 כפיות אבקת צ'ילי
1/4 כפית קינמון טחון
קמצוץ אבקת כוסברה/ חופן כוסברה טרייה קצוצה
425 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
4-5 זיתי קלמטה / זיתים ירוקים, מגולענים וחצויים

אופן ההכנה:
1. על אש בינונית מחממים מחבת. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, הגמבה והשום ומטגנים במשך 4-5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד למצב רך וריחני

2. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות וכפית מלח. לאחר מכן משלבים גם את רסק העגבניות, הסוכר, הפפריקה, הכמון, הצ'ילי, הקינמון ואבקת הכוסברה, מתבלים במלח לפי הטעם, ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש בינונית במשך 2-3 דקות, ומערבבים לעתים קרובות.

3. מוסיפים למחבת את גרגרי החומוס והזיתים, מערבבים ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 15 דקות, ומגישים

הצעת הגשה: להגיש חם לצד פרוסות לחם או חלה משבת, ניתן לסחוט מעל השקשוקה לימון ולקשט בכוסברה קצוצה

==============

מקור


2. שקשוקה ירוקה פיקנטית 

גם עגבניות הן ממזמן לא הסמל של השקשוקה, תתכוננו להיות מופעים במיוחד מנפלאות העלים הירוקים.

(צילום: www.purewow.com)

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתוש
1 פלפל ירוק חריף, ללא זרעים, קצוץ
450 גרם עלי תרד (מופשרים, אם הם קפואים)
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
מלח ופלפל שחור
2 כפות אריסה
1/2 כוס ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
8 ביצים גדולות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
קמצוץ שבבי פלפל אדום מיובש

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד לריכוך במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומאדים עוד דקה.

3. מוסיפים את התרד ומבשלים במשך 4-5 דקות – לעלים טריים או 1-2 דקות – לעלים קפואים שהופשרו.

4. מתבלים בכמון, כוסברה, מלח, פלפל ואריסה, ומבשלים עוד דקה.

5. מעבירים את התערובת לקערה של מעבד מזון או בעזרת בלנדר וטוחנים למרקם גס. מוסיפים את ציר המרק / ומבשלים עד למרקם סמיך וחלק.

6. מנגבים את המחבת ומשמנים אותה קלות. יוצקים את תערובת התרד למחבת, ובעזרת כף עץ יוצרים שמונה בורות עגולים.

7. שוברים בעדינות את הביצים לבורות, ומעבירים את המחבת לתנור. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהחלבונים יציבים, אך החלמונים עדיין רוטטים מעט. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, הכוסברה ושבבי הפלפל החריף, לפי הטעם. מגישים מיד.

=============

מקור

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע