ארוחה לפתיחת שבוע: מתכון לנודלס מהיר במיוחד

האטריות המזוהות עם המטבח האסייתי, כבר מזמן הפכו למנה שניתן לשדרג, להקפיץ ולשנות במהירות בעזרת הוספת תבלינים ותוספות אהובות- מתכון מהיר לפתיחת שבוע טעים במיוחד

בול ליום ראשון: מתכון לארוחה ב15 דקות
  ארוחה שלמה בווק (צילום: שטארסטוק)

מתכון לנודלס מהיר 

האטריות המזוהות עם המטבח האסייתי, כבר מזמן הפכו למנה שניתן לשדרג, להקפיץ ולשנות בקלות ובמהירות בעזרת הוספת תבלינים ותוספות אהובות- מתכון מהיר במיוחד לפתיחת שבוע

מצרכים:
340 גרם אטריות נודלס (אפשרי להחליף בספגטי/פסטה)
2 כפות שמן קנולה
450 גרם בשר/עוף טחון (ניתן להחליף גם בדג סלמון/ שאריות עוף משבת)
1 בצל, פרוס דק
2 שיני שום, פרוסות
2 חופנים של עלי בייבי תרד
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום (לא חובה)
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר גדול מלא עבור האטריות / הפסטה, ובמקביל מחממים את הווק (מחבת עמוקה) על אש גבוהה ומוסיפים 1-2 כפות שמן ברגע שהווק מתחממם.

2. מוסיפים לווק את העוף הטחון/ או כל תוספת אהובה אחרת שבחרתם, מערבבים ומטגנים עד להשחמה ופריכות קלה.

3. מוסיפים לווק את הבצל והשום וממשיכים לבשל על אש גבוהה, עד שהבצל מתרכך ומשחיר בקצוות. נזהרים שהשום לא יישרף. מוסיפים את עלי התרד, ומערבבים עד שהוא נטמע ו"קמל" בתכולת הווק. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4. במקביל, מבשלים את האטריות / הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה – אין צורך להוסיף מלח, הרוטב יהיה מלוח מספיק. מסננים היטב מנוזלים ומעבירים לקערת הגשה.

5. מוסיפים לקערה את רטבי הסויה, שמן השומשום והדבש יחד עם תערובת העוף, הבצל והתרד שבווק, מערבבים היטב ומגישים מיד, חם.

טיפ לשדרוג: מומלץ להוסיף מעל הנודלס בוטנים/ אגוזי קשיו קצוצים

=================

מקור

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע