טעים להכיר: מתכון מהיר וקל לשווארמה עוף ביתית

שווארמה עוף ביתית עם תיבול מנצח, שאפשר להכין גם משאריות העוף משבת. מתכון קל טעים והכי חשוב מהיר שמתאים בול לתחילת שבוע עמוס

טעים להכיר: כך תהפכו את העוף משבת לארוחה חדשה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לשווארמה עוף ביתית

נותר לכם עוף משבת? כך תהפכו אותו לשווארמה עוף ביתית עם תיבול מנצח. מתכון קל טעים והכי חשוב מהיר שמתאים בול לתחילת שבוע עמוס

מצרכים:
שאריות עוף משבת ללא עור וללא עצמות /1.4 ק"ג פרגיות
2 כפיות פפריקה
2 כפיות כמון
1 בצל חתוך לרצועות
1כפית אבקת שום
1 כפית מרק עוף/ תבלין לפרגיות
1 כפית כורכום
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 200 מעלות

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל התבלינים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת משחת ציפוי.

3. פורסים כל נתח לארבעה חלקים ובעזרת מגבת נייר מייבשים את נתחי העופות. לאחר מכן מצפים את העופות ב-1 כף שמן.

4. מוסיפים את נתחי העוף לקערת התבלינים, ומצפים כל נתח עוף במרינדה באופן שווה מכל הצדדים. מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לפחות לחצי שעה

5. מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה ומצננים

6. מסדרים את העופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה – שומרים על רווחים בין הנתחים, מוסיפים את הבצל המטוגן ומכניסים לתנור למשך 10 דקות או עד שהעופות שחומים וצלויים ומוציאים.

7. לאחר שהעופות מצטננים מעט, פורסים כל נתח לפרוסות דקות ככל הניתן, ומסדרים אותן בחזרה בתבנית ואופים במשך 7-5 דקות נוספות או עד שקצוות העופות מקבלים גוון שחום יפה ומוציאים.

הצעת הגשה: מגישים חם בטורטיה/ לאפה / פיתה עם חומוס, חריף ושאר תוספות אהובות. ניתן גם להגיש את השווארמה על סלט ירוק מרענן

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
תרנגולת מתה מאתמול ? עדיף ירקות מהיום
ורטר אוריגינל | 05-02-2018 21:38
גם יותר בריא