הכי מרשים: מתכון לרולדת שוקולד עשירה

כשמדברים על עוגת שבת מרשימה וטעימה מדברים על רולדת שוקולד עם מוס עשיר. צפו עכשיו שלב אחרי שלב ותתכוננו לקבל עשרות מחמאות

צפו:עוגת השבת שתצליח להרשים את כולם
  (צילום: Home Cooking Adventure)

מתכון לרולדת שוקולד מרשימה 

כשמדברים על עוגת שבת מרשימה וטעימה מדברים על רולדת שוקולד עם מוס עשיר. צפו עכשיו שלב אחרי שלב ותתכוננו לקבל עשרות מחמאות

מצרכים:
1/2 כוס קמח, מנופה
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1/2 כפית קפה נמס
2 כפות  שמן
למלית:
150 גרם שוקולד חלב, עדיף אחד שאינו מתוק במיוחד
1/2 כוס  שמנת מתוקה
1 כוס שמנת מתוקה, צוננת
לקישוט:
אבקת קקאו
30 גרם שוקולד חלב, עדיף אחד שאינו מתוק במיוחד
2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית בגודל 30×40 ס"מ ומרפדים מעל בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית, מערבבים את אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח, ומניחים בצד.

3. בקערה גדולה, מקציפים במיקסר חשמלי את הביצים והסוכר, עד לקבלת קצף בגוון צהוב בהיר. מוסיפים את השמן ומקציפים לשילוב מלא, מוסיפים את הקפה ושוב מקציפים – ואז מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. ממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה, נטולת גושים.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, ובעזרת מרית, מפזרים אותה באופן שווה על פני התבנית.

5. אופים במשך 12 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

6. על משטח עבודה נקי, מניחים נייר אפייה ומפזרים עליו אבקת קקאו בנדיבות. הופכים בזהירות את העוגה על הנייר, ומקלפים מלמעלה את הנייר עמו היא נאפתה.

7. בעוד העוגה עדיין חמה, מגלגלים אותה לרולדה (אם היא תהיה קרה, ייווצרו בה סדקים בעת הגלגול), ומניחים בצד לצינון.

8. מניחים את השוקולד ו-1/2 כוס שמנת מתוקה (לא מצוננת) בקערה חסינת חום, וממיסים בשיטת בן מארי, על גבי סיר מלא במים רותחים על אש נמוכה. מערבבים את השוקולד לנוזל סמיך ואחיד.

9. במקביל, מקציפים את כוס השמנת המתוקה המצוננת עד לקבלת קצף נוקשה, ומערבבים פנימה את השוקולד המומס.

10. רגע האיחוד: פותחים את רולדת העוגה ומורחים בפנים את מלית השוקולד באופן שווה.

11. מגלגלים שוב את העוגה לרולדה – הפעם רק נעזרים בנייר האפייה, אך לא מגלגלים אותו בפנים, כמובן. מעבירים להקפאה למשך שעה אחת לפחות לפני ההגשה.

12. סמוך להגשה, ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה. מאבקים את הרולדה באבקת קקאו בנדיבות, מעבירים את הגנאש לשקית עם חור קטן בקצה ומזלפים מעל.

שבת שלום!

========================

מקור 

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו