בנט בהתייחסות חריגה לפקודת השירות המשותף
יו"ר הבית היהודי התייחס במפגש עם שמיניסטים לפקודת השירות המשותף, ואמר כי המטרה היא לא לשבור את הכלים. עם זאת הוא מבהיר: "צה"ל לא צריך לקדם אג'נדות שאינן ביטחוניות", כך נכתב בעלון 'שביעי'

יו"ר הבית היהודי, שר החינוך נפתלי בנט, מצוי בחודשים האחרונים במצב שהוא כמעט בלתי אפשרי. מצד אחד הצבא בו הוא מאמין בכל מאודו ומצד השני הרבנים מהציבור שלו שנמצאים במאבק תדיר נגד ראשי הצבא. השבוע, במהלך פגישה עם שמיניסטים מישיבת 'נתיבות יוסף' במצפה יריחו, ניסה בנט להתייחס לנושא מבלי לעורר סערות נוספות.
במהלך שלב השאלות, נשאל בנט על ידי אחד התלמידים על מידת המעורבות של 'הבית היהודי' בכל מה שקורה בצבא בעקבות פקודת השירות המשותף. בתשובתו, שהובאה בעיתון 'שביעי', אמר בנט: "ראשית, אין לנו צה"ל אחר. האם צה"ל מושלם ופועל בצורה מושלמת? לא. האם נעשו שגיאות? כן. נעשו שגיאות. המטרה והתכלית של צה"ל זה לתת ביטחון למדינת ישראל ולנצח במלחמות. זו התכלית. הכל צריך להיגזר מזה ואל לו לצה"ל לקדם אג'נדות אחרות שהן לא התכלית. בשנה האחרונה בעבודה מול צה"ל נעשו הרבה פעולות תיקון וככל שידרש יתבצעו עוד".
בנט הוסיף: "אני בקשר הדוק עם הקצינים בצה"ל, גם קצינים מהציונות הדתית. יש מגמת תיקון. אז כשיש מגמת תיקון אתה לא שובר את הכלים. להיפך – אתה ממשיך בדיאלוג השקט לתקן".
בהמשך התייחס בנט לעימות הפומבי שלו עם הרב שמואל אליהו, במהלכו הוא כינה את קריאתו לפטר את הרמטכ"ל גדי איזנקוט "קריאה חצופה", והבהיר שהוא חוזר בו: "אמרתי ביטוי שלא הייתי צריך להגיד. מהותית אני חושב שאסור היה לו להתבטא כך, אבל גם אני שגיתי במילה 'התבטאות חצופה'. לכן, מיד תיקנתי והתנצלתי, כבוד הרבנים חשוב לכולנו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו