פעמיים כי טוב: 2 ארוחות מהירות במחבת אחת

אמצע שבוע זו הזדמנות מעולה להתפנק מארוחה טובה, אז קבלו 2 מתכונים מהירים שתוכלו להכין על מחבת אחת במינימום זמן ומקסימום טעם 

1. מתכון לפיצה על מחבת

כבר לא צריך תנור (צילום:שטארסטוק)

מנות: 2 פיצות בקוטר בינוני | חלבי

מצרכים:

1/2 1 כוסות קמח
16 גרם שמרים טריים (שליש שקית)
3 כפות שמן זית
1/3 כוס מים פושרים + 2 כפות
1/2 כפית מלח
לרוטב העגבניות: (ניתן להשתמש גם ברוטב מוכן)
5 עגבניות
1 שן שום
1/3 כוס אורגנו /בזיליקום
2 כפות שמן זית
מלח
גבינה צהובה
תוספות לפי טעם

אופן ההכנה:
1. במידה ובחרתם להכין רוטב עגבניות ביתי: חותכים לקוביות את העגבניות וכותשים את השום. על מחבת עבה מחממים את השמן ומטגנים קלות את השום לאחר מכן מוסיפים את העגבניות ומרתיחים על אש גבוהה במשך 5 דקות. לסיום מוסיפים את הבזיליקום/אורגנו, מתבלים במלח ומבשלים יחד על אש בינונית במשך 10 דקות.

2. מכינים מראש את התוספות לבחירתכם: זיתים שלמים/קצוצים, פטריות פרוסות, עגבנייה קצוצה, חצילים וכו'

3. אל קערה מכניסים את הקמח, השמרים, שמן הזית, המים הפושרים והמלח ולשים עד לקבלת בצק רך ונוח לעיבוד. לאחר מכן מתפיחים את הבצק במשך 30 דקות.

4. לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה בגודל שמתאים לקוטר המחבת.

5. מחממים את המחבת עם מעט שמן, ולפני שהמחבת מתחממת מאוד מניחים עליה את הבצק, עליו מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את התוספות ועליהן את הגבינה הצהובה. מכסים את המחבת ונותנים לפיצה "להיאפות" עד שהגבינה הצהובה נמסה.

בתאבון!


2. קפרזה ופסטה

(צילום: Camille Styles)

מנות: 4 | חלבי

מצרכים:
450 גרם פסטה פנה מקמח מלא
שמן זית
4 שיני שום, כתושות
1 סלסלת עגבניות שרי, חצויות
3-4 כוסות עלי ארוגולה (רוקט)
1/2 כוס רוטב פסטו – קנוי או ביתי
220 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס צנוברים קלויים
מלח ים

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מלא במים מרתיחים את הפסטה עם כף נדיבה של מלח, לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הפסטה ומניחים בצד לקירור.

2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית אש בינונית ומטגנים את השום במשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות החצויות, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

3. מוסיפים את עלי הרוקט למחבת, מבשלים במשך 30 שניות, ומוסיפים את הפסטה המבושלת, קוביות המוצרלה ורוטב הפסטו. מערבבים עד שהפסטה מתחממת והפסטו מצפה את תכולת המחבת.

4. מפזרים על הכל צנוברים וקמצוץ מלח, מזלפים מעט שמן זית, מסירים מהאש ומגישים מיד.

בתאבון!

====================================

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו