הכי ישראלי: מתכון לפסטה ברוטב חצילים וטחינה

אומרים שכללים ועדו כדי שנשבור אותם, אז תשכחו מרוטב העגבניות המוכר וקבלו מתכון לפסטה ברוטב חצילים וטחינה. גרסה בטעמים מרעננים וישראליים במיוחד- צפו עכשיו במדריך הוידיאו

לשבור את הכללים: מתכון לפסטה לא שגרתית
  פסטה וחצילים (צילום מתוך יוטיוב)

מתכון לפסטה ברוטב חצילים וטחינה

אומרים שכללים ועדו כדי שנשבור אותם, אז תשכחו מרוטב העגבניות המוכר וקבלו מתכון לפסטה ברוטב חצילים וטחינה. גרסה בטעמים מרעננים וישראליים במיוחד

מצרכים:
1 כוס פסטה ספגטי/פנה
4 חצילים קטנים (או 3 בינוניים)
3 שיני שום (כתוש)
1 לימון (מיץ)
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1/2 כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה (קצוצה דק)

אופן ההכנה:

1. חותכים בעדינות 4 חריצים לרוחב העור של החצילים ומכניסים אותם לתנור על מצב גריל במשך כ -30 דקות. (על מנת ש2 צדדי החציל יתבשלו כראוי, רצוי להפוך את החצילים לאחר 15 דקות)

2. מרתיחים את הפסטה

3.בקערה קטנה כותשים את השום ומוסיפים לו את המלח, הלימון, שמן הזית והטחינה ומערבבים הכול על לקבלת מרקם אחיד

4. לאחר שהחצילים התקררו מעט, מסירים את העור שלהם (החלק השחור) ואת הגרעינים ומכניסים את הבשר הנותר מהחצילים אל תוך סיר/מחבת חמה עם שמן זית

5. מוסיפים את הטחינה אל תוך הסיר ומערבבים עד למצב שהחצילים יתאחדו עם הטחינה היטב ומבשלים לפחות 5 דקות.

6. שופכים את מי הפסטה לתוך הסיר ומערבבים אותה היטב עם החצילים והטחינה

7. מוסיפים את הפסטה ואת הפטרוזיליה הטרייה לתוך הסיר ומערבבים היטב

8 סוחטים מעט לימון טרי מעל הפסטה ומגישים מיד

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
כמות מים
יוסי | 03-04-2019 9:16
לא כתבתם כמה מים יש להוסיף לסיור. תודה