קלפי 'הקרן לישראל החדשה' בסגנון חבורת הזבל - סרוגים

קלפי 'הקרן לישראל החדשה' בסגנון חבורת הזבל

דף פייסבוק בשם 'חבורת הקרן' מעלה תמונות של אנשי שמאל קיצוני וראשי מחאת הדיור, כקריקטורות המובססות על קלפי 'חברות הזבל'. קדאפני ליף, רקב קונטס, תעלי (הביתה) פאטימה ויריב המחריב זוכים לשמות ואיורים מרושעים ממש כמו אותם קלפים משנות השמונים.

אפי אברהם, חדשות סרוגים
קלפי 'הקרן לישראל החדשה' בסגנון חבורת הזבל
  קדאפני ליף. חבורת הקרן (צילום מסך)

קלפי 'חבורת הזבל' חוזרים.

בקמפיין חדש של גופי ימין המתנגדים גם למחאת הדיור, מאוירות דמויות בולטות של השמאל הקיצוני, וראשי מחאת האוהלים כקריקטורות מרושעות.

שמותיהם של הגיבורים שונו במעט בתוספת ארסית, כך למשל שונה שמה של מובילת המחאה ל'קדאפני ליף' וסגניה 'רקב קונטס' ו'סתיו ממאיר' (ההפך משפיר).

בנוסף לראשי המחאה גם אנשי שמאל קיצוני מקבלים קלפים כדוגמת ראש 'שלום עכשיו' המכונה: 'יריב המחריב' והמתאסלמת טלי פחימה המוצגת כשהידית בשם 'תעלי (הביתה) פאטימה'.

גם ראש ממשלת טורקיה, המוצג כשטן המצדיע במועל יד, נכנס לקלפים, תחת השם 'רג'יפ טאיפ ערסודאן'.

מעל לכל הדמויות מתנוסס הלוגו המיתולוגי של חבורת הזבל, ששמו הוחלף ל'חבורת הקרן'.

יוצר המחאה מסביר את הקישור ל'קרן לישראל החדשה':"החלטתי לקרוא להם "חבורת הקרן", ע"ש הקרן החדשה לישראל, שמפיצה שלום ואהבה בעולם כולו."

"כמובן שלא כל הדמויות שיופיעו עכשיו ובעתיד בחבורת הקרן אכן משויכים אליה, אך אני מאמין שכולם דוגלים באותו חזון.

חלק מקלפי 'חבורת הקרן' (צילום מסך)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
למה זה כתבה?
אמיר | 14-09-2011 11:11
שנאת חינם
2
למגיב מס' 1: המרחם על אכזרים וגו'
גדי | 14-09-2011 11:32
3
הערה לתיקון
יוסי | 26-09-2011 18:22
ליריב חסר המשקפיים