פעמיים כי טוב: 2 מתכונים מחציל שאתם חייבים לנסות - סרוגים

פעמיים כי טוב: 2 מתכונים מחציל שאתם חייבים לנסות

מעבר לעשרות סלטים שאפשר להכין מחצילים, יש עוד לא מעט ארוחות שלמות שאפשר להכין מהם. קבלו 2 מתכונים על בסיס חציל, ששווה לכם לנסות בבית-תיהנו!

author-image

1. ספיישל לעונת החורף: מרק חצילים עשיר

חציל ליום קר (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

4 חצילים בלאדיים
6 בצלי שאלוט
10 שיני שום
4 כפות שמן זית
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ליטר ציר ירקות/ מים+אבקת מרק
מלח ופלפל לבן
להגשה: גבינת פרמזן מגורדת דק

אופן ההכנה:

1. קוצצים דק את בצלי השאלוט וכותשים את שיני השום. לאחר מכן צולים את החצילים על אש גלויה מכל צדדיהם ומעבירים למסננת

2. לאחר שהחצילים התקררו מקלפים את הקליפה השחורה ומעבירים לקערה את בשר החציל.

3. בסיר מרק עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את השום והחציל, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.

4. מוסיפים את ציר הירקות/מים+אבקת מרק, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית.

5. מסירים את המרק מהאש, וטוחנים במקל בלנדר, עד לקבלת מחית במרקם קרם סמיך. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה למחית, מערבבים ומבשלים עוד 30 דקות נוספות על אש בינונית-נמוכה.

6. מפזרים מעל המרק גבינת פרמזן מגורדת ומגישים חם לצד לחם קלוי


2. פיצה על בסיס חציל

מצרכים:

1 חציל
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
2 כפיות תבלין פיצה (אורגנו /פסטו מיובש)
10 עלי בזיליקום גדולים
1 כוס כדורי גבינת מוצרלה קטנים/ גבינה צהובה מגורדת
צ'ילי גרוס (לא חובה)
לרוטב העגבניות:
3/4 2 כוסות קוביות עגבניות (או 400 גרם שימורי קוביות עגבניות)
3 שיני שום גדולות
2 כפיות שמן זית
1/2 כפית תבלין פיצה
1/4 כפית אורגנו / בזיליקום מיובש

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

2. פורסים את החציל לאורך או לפרוסות עבות ושוות בגודלן, מסדרים במגש מרופד בנייר סופג, מתבלים במלח בנדיבות, ומשהים ל-30 דקות, עד שהחצילים יוציאו  את כל הנוזלים.

3. במקביל, מכינים את הרוטב: כותשים את השום, מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים עד שעולה ריח שום.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות למחבת, מתבלים בתבלין פיצה ואורגנו, מביאים לרתיחה במשך 10 דקות, ובעזרת כף מועכים את העגבניות לרוטב סמיך.

5. מנגבים את פרוסות החצילים, ומספיגים את המלח בנייר סופג. מעבירים לתבנית אפייה משומנת קלות, ומברישים כל פרוסה בשמן.

6. מתבלים כל פרוסת חציל בתבלין פיצה, ואופים במשך 25 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות, ומעבירים למצב צלייה (אם אפשרי, לא קריטי).

7. מורחים את רוטב העגבניות על החלק העליון של כל פרוסת חציל, באופן שווה. קוצצים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל, ומניחים 4-5 כדורי מוצרלה קטנים על כל פרוסה, או גבינה צהובה מגורדת.

8. מחזירים לתנור למשך 5-6 דקות, עד שהגבינה נמסה, והחצילים משחימים. אם רוצים, מפזרים מעל צ'ילי גרוס, ומגישים מיד, חם.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו