אל דנטה•על השן ולתוך הלב|ביקורת מסעדות

בגבול שבין רחביה לנחלאות, במתחם קטנטן, ממוקמת מסעדה איטלקית שעושה אוכל שרוקד כל הדרך לקיבה, ונותנת חוויה שנכנסת ללב. עם אווירה חמימה ואינטימית בלב ירושלים, ואוכל מעולה, 'אל דנטה' היא בדיוק המקום בו אתם רוצים להיות בחורף הקרוב

על השן ולתוך הלב|ביקורת מסעדות
  פינה שקטה בלב ירושלים (צילום: באדיבות המסעדה)

ס'חה רגע, וידוי.
אני גולן. 30. 6 שנים בירושלים. בשבוע שעבר ביקרתי בפעם הראשונה ב'אל דנטה' המעולה שבמפגש השכונות מרכז העיר-רחביה-נחלאות בירושלים.
זה זמן מה, שחבריי החילוניים ביותר, אוכלי הטריפות הטרופות ביותר, המאגפים מימין את ה"לא" ב"לא כשר", ממליצים לי על המסעדה האיטלקית הכי טובה שביקרו בה כלשונם. לא רק בין הכשרות, אלא בכלל. אז הרגשתי חובה אתית ומוסרית לצאת ולבדוק את הטענות.

ירושלים שופעת בנקודות קסומות – דתיות, היסטוריות. אבל בעיני, דווקא הנקודות נטולות הפאתוס וה"סתמיות" הן הכי מוצלחות: עמק רפאים בבוקר שבת, רחובות טלביה בשישי בצהריים.

יצאנו מיטל ואני ל'אל דנטה' ומצאנו עוד אחת. במפגש השכונות, בין נחלאות למרכז העיר, על גבול רחביה, שוכנת לה מסעדה, כמעט מסעדונת, במקום שקט, אגבי. אחרי שמצאנו חניה (כמובן בצלע הרחבייתית של המסעדה), צעדנו לכיוון המסעדה. מבחוץ זה נראה כמעט כמו טעות. מקום קטן. בין בתים. שלט ענוותן ולא בומבסטי מכריז בשקט שכאן שוכנת המסעדה. כאילו לא רוצה להפריע את השלווה.
בפנים, כך תספר לנו רעות, המלצרית שלנו שהפכה למשפחה (אני לא יודע אם היא מכירה בקשר המשפחתי עדיין), יכולים לשבת 35 איש. לא האמנו.

35 איש יכולים לשבת במסעדה (צילום: באדיבות המסעדה)

המסעדה הוותיקה, הפתוחה במתכונות שונות כבר למעלה מ-19 שנה, עברה בשנתיים האחרונות מתיחת פנים עליה אחראים שניים. השף במקום הוא אסי איטח, בעברו מ'קדמה' הירושלמית, ובעל עבר במטבחים רבים, ושותפו אלון רובינשטיין. כל מבקר הוא אורח, והאווירה מסבירת פנים.

הכניסה למקום גרמה לי בעיקר להקלה. העיצוב בפנים ממשיך את הרושם הויזואלי החיצוני. הרבה עץ, חם. מרחב קטן יחסית, אבל מעוצב בקפידה. הכל משדר ביתיות, ומאוד מזמין. המסעדה מורכבת משני חללים. התיישבנו בפנימי יותר, הקרוב לבר, ניתן להציץ ממנו לפנים המטבח.

ירקות ושאר ירקות

בסריקה קלה של התפריט, למדנו שני דברים. הראשון הוא, שכל מה שאיטלקי ואפשר לעשות ממנו מנה, נמצא בתפריט. השני, שממש בא לנו להתחיל לאכול.

אנטי פסטי- פתיחה טובה לארוחה (צילום: באדיבות המסעדה)

לפתיחה הזמנו אנטי פסטי (48 ש"ח), באיטלקית שם כללי לכינוי מתאבנים, ואצלנו ירקות בתנור, מתובלים קלות. דלעת, סלק, פטריות ופלפלים קלויים, מתובלים כאמור בעדינות, ופתח טוב מאוד לארוחה. מנה גדולה ומפנקת.

להשלמת התמונה בצד הירקות הקלויים הזמנו גם כרובית אפויה על מצע לבנה ופסטו. שילוב ממש מוצלח. מגזרת הסלטים הלכנו על סלט אנדיב (62 ש"ח). 4 עלי אנדיב דומיננטים בלב המנה המיוחדת, שמכילה בין היתר עלי רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך, ולקינוח גבינת רוקפור בויניגרט הדרים ודבש. המנה מתוקה בעדינות, אבל מספיק בשביל להותיר חותם, והיא כיפית.

סלט אנדיב (צילום: באדיבות המסעדה)

תותים, פלפלים חריפים ודג סלמון

כיאה למטבח איטלקי, 'אל דנטה' מתהדרת בתפריט דגים עשיר. אף שזה לא 'לב' התפריט מבחינה כמותית, נראה שלדגים שמורה פינה חמה בלב של השף אסי. הלכנו על שני דגים, באופני עשייה שונים.

תחילה, קרפצ'יו סלמון. אני רוצה לנתח מנה מדהימה זו במרחב דו-מימדי, על שני צירים, ובאופן שאולי יתחיל להצדיק את התואר הריאלי שלי. בציר ה-x, ציר הטעמים, הסלמון בעל הטעם הטבעי העדין, מתכתב בעליצות עם תות מתקתק שלא מספיק להרים ראש טרם הגעת הצלפה חריפה מכיוון הפלפל הירוק החריף. בציר ה-y, הלא הוא ציר המרקמים, ישנה מלחמת עולם בין כוחות המרקם הרך והרירי, בראשם הדג, התות וגבינת העיזים, כאשר אל מולם בגאון הפלפל המתפצפץ והצנוברים הקלויים. אבל, ניגודים נמשכים, והמנה הזאת היא לא פחות ממעולה.

החיים תותים(צילום: באדיבות המסעדה)

ביקשנו גם פילה דניס (115 ש"ח). הגיעה אלינו מנה שהיא בעצם שניים. הילכו שניים יחדיו? חלק ראשון, פילה דניס יפיפה, עסיסי, פריך בצידו האחד. מלא טעמים, אף שהוא מתובל במינימום ההכרחי. הדג מתפרק באופן דו-שלבי: תחילה באמצעות המזלג, ולאחר מכן נימוח בפה. החלק השני, טורטליני ארטישוק, בליווי אספרגוס, שמן זית, שום. עגבניות שרי. אבל הדג והטורטליני מדברים באותה שפה, ויוצרים חוויה משותפת. ילכו יחדיו.

פסטה home made

מילה לגבי טריות החומרים. הפסטה מוכנת במקום, הדגים כמובן טריים. בימים טרופים אלה של "מהפכה במטבח" שום דבר לא טריוויאלי. הטריות מאוד מורגשת במנות. כאן המקום לציין כי יש במסעדה גם פסטה ללא גלוטן ופסטה טבעונית.

ארנצ'יני (48 ש"ח) היא מנת חובה אם השילוב המטוגן של דגן, פסטו, מוצרלה ועגבניות נשמע לכם טעים. רעות לחשה לנו שזו המנה האהובה עליה, אנחנו לחשנו לה תודה בסוף המנה. טיגון קל, כדורי ארנצ'יני אווריריים, ובריכת רוטב עגבניות שמשלימה עוד מרקם עגול לכדורים המטוגנים.
שילוב נוסף שטעמנו הוא ריזוטו פרימוורה (62 ש"ח). מדובר בריזוטו עיסתי עטוף בשמנת, ארטישוק, זוקיני, תרד, אפונת גינה ופרמזן. המנה עשויה היטב, אם כי השילוב של אפונה ושמנת פחות ערב לחיכי.

ריזוטו (צילום: באדיבות המסעדה)

Last but not least, גולת הכותרת מצידי בערב זה, רביולי הסלק (68 ש"ח). המנה המפוסלת – והיפה להפליא יש לציין – מכילה מסקרפונה וחמאה בצד הקרמי, וצנוברים וקשיו שנותנים קראנצ' בכל ביס. קרם הסלק ברביולי הסגול, מתקתק כמעט באגביות, ועמוק בטעמו.

אל תקרא לי סופלה

נשמור את הפירוט לטור אחר, אבל עוגת השוקולד החמה, בעלת המרקם הנוזלי מבפנים והמעטה הפריך מבחוץ, בה קינחתם כל חייכם? זה לא סופלה, זה פונדנט! הפונדנט (36 ש"ח) הגיע חם, מתקתק, והיה מלווה בגלידת וניל ודובדבני אדמנטה, סוף מושלם לערב הזה.

לסיכום, עלינו קילו (כל אחד לחוד) ואנחנו שמחים מכל גרם. ממליצים לכם לשמוח בשמחתנו.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================
אל דנטה, אוסישקין 50, ירושלים

מתאים ל: #דייט #אירוע_משפחתי #יציאת_זוגות

מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:★ ★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:★ ★ ★ ★ ★

כשרות רבנות ירושלים, חלבי
02-625-1479

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו