לאחר שפורסם אתמול כי משפחתו של הזמר והיוצר אמיר פרישר גוטמן הגישו תביעה חדשה נגד בי"ח איכילוב, לפיה גוטמן טבע בים בגלל הטיפולים הכימותרפיים המיותרים שעבר שגרמו נזק למערכת העצבים ברגליו. אך מדו"ח נתיחת הגופה של אמיר, שנחשף היום ב"ידיעות אחרונות"- עולה תמונה חדשה לגמרי לפיה הטביעה בים נגרמה לטענתם מצריכת סמים ולא מהטיפולים המיותרים.

על פי הדיווח לאחר מותו של אמיר, החליטה משפחתו לשלוח את גופתו לנתיחה במכון לרפואה באבו כביר. גורמים במערכת הבריאות שנחשפו לדו"ח הנתיחה חשפו כי על פי הנתיחה "התגלו שאריות של סמים בגופו של פרישר גוטמן וכי לא ניתן לקבוע קשר בין הטביעה של הזמר לבין הטיפולים הכימותרפיים שעבר".

בנוסף טענו הגורמים שנחשפו לדו"ח כי הכמויות הגדלות יחסית של הסמים בגופו, מעידות ככל הנראה על כך שגוטמן צרך סמים שעות ספרות לפני שטבע. כמו כן הוסיפו כי על פי הערכתם אין המדובר בגראס רפואי. בניגוד למה שטען בית החולים איכלוב, מדו"ח הנתיחה עלה גם כי אין עדות להימצאות מחלת הסרטן בגופו של גוטמן.

בכתב התביעה שהוגש לבית־המשפט המחוזי בתל־אביב, שאליו מצורף גם דו"ח הנתיחה לאחר המוות של גוטמן, כתבו עורכי הדין כי "טרם הפרשה נשוא התביעה ורשלנותם הפושעת של הנתבעים — אשר כתוצאה ממנה הולעט המנוח בתרופות ובטיפולים מיותרים אשר חירבו את גופו ואת נפשו — היה המנוח בכושר שיא, שחיין מצטיין שאלמלא הפרשה נשוא התביעה אין ספק שהיה מצליח להיחלץ מבין הגלים ולהינצל".

אולם גורמים שנחשפו לדו"ח הנתיחה מטילים ספק בטענות עורכי הדין. "קשה יהיה להוכיח שגם אילו לא היה עובר טיפולים כימותרפיים הוא היה מצליח להינצל ממערבולות הגלים, ובנוסף צריך לקחת בחשבון שכניסה למים תחת השפעת סמים היא מסוכנת מאוד", אמרו הגורמים שנחשפו לדו"ח. "זה לא סביר ואפילו על גבול ההזוי — מי שסובל מחולשה ומעייפות אחרי טיפולים לא הולך לחוף לא מוכרז ונכנס לשחות במים".

משפחתו של אמיר פרישר גוטמן ז״ל מסרה בתגובה לפרסום בידיעות: "המשפחה מגנה בכאב את הניסיון ליצור ספין תקשורתי על חשבון הסבל הרב שעבר עליו בעקבות האבחון והטיפול השגוי.
בהמלצת רופאיו אמיר נשא עימו מרשם ממשרד הבריאות למריחואנה רפואית, כדי להקל על סבלו המתמשך בשל הנזקים האיומים לגופו מהטיפול המיותר שעבר. המידע בנושא נמצא חשוף לכל בכתב התביעה. חבל שמישהו חש צורך להדליפו כמוצא אחרון של הטיית דעת ויצירת מראית עין שקרית תוך פגיעה בשמו הטוב של אמיר".