בגלל שינוי במתכון: נפתח חרם עולמי על שוקולד נוטלה

חובבי שוקלד נוטלה, הופתעו לגלות כי לאחרונה נעשו כמה שינויים רבי השלכות במתכון של הממרח האהוב והחליטו לפתוח בחרם כמחאה על כך

בשורות רעות לחובבי שוקולד נוטלה
  (צילום: שטארסטוק)

חובבי שוקלד נוטלה הרבים, הופתעו לגלות כי ללא כל הודעה רשמית מהחברה- הוחלט לאחרונה לעשות שינויים במתכון הסודי המרכיב את ממרח השוקולד האהוב בעולם. אגוזי הלוז המאפיינים את הטעם האהוב של הממרח יופחתו ויותר סוכר ושומן יוספו למתכון הסודי של הממרח. על פי המרכז להגנת הצרכן בהמבורג, גרמניה, שחשף את השינויים במתכון הסודי- שיעור אבקת החלב הרזה לטענתם עלה מ-7.5% ל-8.7%, ושיעור הסוכר עלה מ-55.9% ל-56.3%.

פררו, היצרנית האיטלקית של נוטלה לא הכחישה מצידה שנעשה שינוי במתכון, אך מתעקשת לשכנע כי "האיכות והערך התזונתי בנוטלה נשארו זהים".

חובבי הממרח הרבים, לא קיבלו את הטענה הזו והחליטו לפתוח בחרם על הממרח האהוב. זאת כמחאה על השינויים, שמתווספים לשמן הדקל שקיים כבר במוצר בעבר ונמצא כגורם אפשרי למחלת הסרטן.

במחאה תחת ההאשטג #boycottNutella ('להחרים את נוטלה') נראים שלל ציוצים ופוסטים זועמים על השינוי ואף הוכחות שונות לשינויים. "לא מספיק שוקולד נוטלה מתוק מספיק, אתם מחמירים את זה? איך אפשר שאיכות תישאר ללא שינוי אם תשנו את המתכון?" זעמה גולשת. אחר כתב  "איך אתם מעיזים להתעסק עם המתכון של נוטלה. תעזבו במנוחה את השוקולד הטוב".

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
בריא יותר לקנות אגוזים קלופים לקלות במיקרו(9ד')-
עם אבקת סוכר ושוקולד מותך | 08-11-2017 12:40
כמה סוכר? יחליט איש לטעמו, כמה שפחות יותר טוב,ובא לציון גואל. התוצאה בלי ישראבלוף בלי חומרים משמרים כימיקלים ותמציות. אין ארוחות חינם לבסוף הנזק לבריאות הוא וודאי רק שאלה של זמן.נכון לכל המזון התעשייתי.
2
שמן דקלים והרס היערות
א | 14-02-2018 11:39
נוטלה כמו חברות נוספות אחראית להרס היערות כולל שריפות יזומות והכחדת מינים והכל רק בשביל שיהיה לנו טעים. הפסיקו לצרוך שמן דקלים! תחפשו ברשת palm oil ולא תאמינו כמה נזק בשביל החיך שלנו