ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי הודיע אתמול כי הוא מתפטר מתפקידו, אחרי כשנה בתפקיד. במהלך ההודעה תקף ראש הממשלה המתפטר בחריפות את איראן– שלטענתו מנסה להתערב בניהול העניינים בארצו.

"איראן עוקפת את השלטון הלבנוני בניסיון לכפות מציאות בשטח. לא נסכים שלבנון תהיה נקודת מוצא לאיום על ביטחון האזור" אמר אל-חרירי בהצהרה מסעודיה. "היכן שאיראן נמצאת- יש מלחמה וחורבן. היא רוצה להרוס את העולם הערבי, אך הרשע שהיא מפיצה יחזור אליה כמו בומרנג".

נשיא איראן חסן רוחאני. מואשם בהתערבות בנעשה בלבנון (צילום: אמיר לוי\פלאש 90)

ראש הממשלה המתפטר תקף גם את חיזבאללה, ואמר כי הוא מתנגד לשימוש של הארגון בנשק בגבולות ארצו. לטענתו, "המעורבות של חיזבאללה גרמה לבעיות רבות עם מדינות באזור. אנחנו מסרבים לקיומו של נשק שאינו בידיהן של רשויות השלטון הלגיטימי בלבנון".

התפטרותו של אל-חרירי נובעת גם מחשש לחייו. לדבריו, האווירה בלבנון כיום דומה לזו שקדמה לרצח של אביו רפיק אל-חרירי, שנהרג בפיצוץ מכונית בשנת 2005. ברשת החדשות "אל-ערבייה" דיווחו לאחר ההצהרה כי בשבוע שעבר סוכל ניסיון התנקשות בחייו של אל-חרירי, אך גורמי הביטחון הלבנוניים הכחישו את הדיווח.

נשיא לבנון מישל עאון, שדחה ביקור מתוכנן בכווית בעקבות ההודעה המפתיעה, אמר כי הוא מחכה לשובו של אל-חרירי מסעודיה כדי לדון עמו ולקבל החלטות בנושא. ההערכה היא שהנשיא יבקש מאל-חרירי להמשיך בתפקידו עד שיימצא ראש ממשלה חדש.

באיראן מיהרו להגיב לביקורת החריפה של אל-חרירי כלפיהם. "ההתפטרות של אל-חרירי אורגנה על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ויורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן כדי ליצור מתיחות בלבנון ובאזור", טען יועץ שר החוץ האיראני חוסיין שייח אל-איסלאם. "ההתפטרות נועדה לפצות על ההפסדים של ארה"ב אחרי התבוסה של דאעש". גם בחיזבאללה צפויים להגיב לביקורת, כאשר מנהיג הארגון חסן נסראללה יישא היום נאום בתגובה בו ידון להתפתחויות במדינה.