יהודה גליק קורא לחבריו מימין: בואו לעצרת לזכר רבין
ח"כ יהודה גליק שוב מציג עמדה מקורית, וקורא לחבריו מימין להגיע לעצרת בכיכר רבין במוצאי שבת ולכבד את ישיבת האבל של הכנסת ולהימנע מקריאות ביניים

לקראת יום הזיכרון לזכר ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל והטקסים המלווים אותו קורא ח"כ יהודה גליק לחבריו בכנסת לשמור על כבוד הכנסת ולהשתתף בעצרת שתתקיים במוצאי שבת בכיכר רבין.
במכתב ששלח גליק ל-120 חברי הכנסת הוא כותב בין השאר: "בימים הקרובים נציין את זיכרון הרצח האיום של ראש הממשלה המנוח יצחק רבין. מלבד האירוע הממלכתי בהר הרצל יצוין זכרונו בישיבה מיוחדת של הכנסת ובמוצ"ש בעצרת בכיכר רבין בתל אביב."
"בשנה שעברה התרגשתי נוכח השתתפותי הראשונה בחיי כחבר כנסת בישיבה המיוחדת של הכנסת", מעיד גליק, "לצערי הרב אירוע זה נחרט בזיכרוני זו כחוויה קשה במיוחד. דברי הדוברים כללו האשמות הדדיות קשות והופרעו פעם אחר פעם בקריאות ביניים. חשתי בושה עבור משפחת רבין, חשתי בושה עבור נשיא המדינה ובעיקר חשתי בושה בשם כנסת ישראל."
גליק שנטש את המליאה בזמן 'נאום החמוצים' של נתניהו, עקבי בעמדתו שלא לקרוא קריאות ביניים בזמן ישיבות מיוחדות בכנסת: "חברים וחברות עיני כל ישראל נשואות אלינו אף קריאת ביניים לא שווה בשביל הפגיעה בכבוד כנסת ישראל. דווקא ביום זה, כשאנו מעלים על נס את הקצה של הקצה של חוסר סובלנות בישראל, הוא הזמן המדויק לגלות יתר סובלנות. אני קורא כמובן גם לכל הדוברים לשמור על כבוד הכנסת וכבוד יום הזיכרון ולומר דברים המוסיפים לחבור בינינו ולא דברים המעמיקים את הקיטוב בינינו. יחד עם זאת אני קורא לכל חבריי וחברותי חברי הכנסת לדעת להיות מאופקים וסובלניים גם אם הדברים שייאמרו יוצרים אי הסכמה קשה."
נעשה מאמץ ליצור סולידריות
בהמשך המכתב קורא גליק לח"כים מימין ומשמאל להגיע לעצרת הצפויה במוצאי שבת. וזאת על רקע מחאות על אופייה של העצרת. בימין טוענים שהיא פוליטית ומוטה שמאלה, ואילו בשמאל זועמים על כותרת העצרת – האחדות – הבאה לטשטש את מה שהם מכנים ההסתה שקדמה לרצח.
"שוחחתי אישית עם מארגני העצרת והשתכנעתי שהם עושים מעל ומעבר על מנת לשמר לאירוע אופי מכובד וממלכתי. הכותרת שנבחרה לאירוע "אנחנו עם אחד" מבטאת רצון עז שקיים בציבור לאחות את הקרעים בתוכנו. המארגנים מבקשים ליצור מכנה משותף רחב ככל הניתן נגד האלימות והשנאה ההורסת כל חלקה טובה."
"דומני שמן הראוי שנעשה מאמץ כל חברי הכנסת להשתתף בעצרת החשובה הזו ובכך להיות שותף למאמץ לאומי ליצור כאן סולידריות ותחושת אחריות לאומית. אבוי לנו אם הלקח של אירוע כה טראומטי בחיי החברה הישראלית יהיה הוספת אש למדורה והבערת נגע השנאה בתוכנו. אני קורא לכולנו להיות שותפים במאמץ המיוחד שנעשה השנה ולהראות לעצמנו ולציבור כולו כי אכן "אנחנו עם אחד".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו