התוכנית הייתה ערב שקט ואינטימי ב'מדיטה', ביסטרו ים-תיכוני ירושלמי.

היא, אני, השף ואוכל טוב. והיו לנו את כל הסיבות בעולם להאמין שהתוכנית תתממש – נזקי יולי-אוגוסט טרם שוקמו במלואם, הניסוי החברתי בן שלושת הלילות של ראש השנה המחובר לשבת עוד טרי בזיכרון, ועכשיו, סוכות. זה הזמן של עם ישראל להיות בבית – לאפשר לחשבון הבנק להתאזן, ולבשל קצת בשביל האושפיזין – נכון?

אז זהו, שלא ממש. היינו שם רק אנחנו ו..כל שאר עם ישראל. הגענו למקום מלא, שוקק חיים, עם קהל מגוון לאללה ואווירה לילית תוססת. בר עם אוכל של מסעדה, או מסעדה עם אווירה של בר. טרם החלטנו.

'מדיטה' היא מסעדה ים תיכונית, אחות קטנה של 'החצר' המוכרת ממתחם התחנה, שפתחו השף מוטי אוחנה ושותפו משה כהן, וממוקמת ב'בית הנציב', בין טלביה לארנונה על דרך חברון בירושלים.
למסעדה שני מתחמים, כשדלת מפרידה ביניהם – הראשון מיועד למסעדה, ומארח בשולחנות בגדלים שונים את הסועדים, והשני מיועד לקבוצות ואירועים.

מאוחר יותר, בביקור במסעדה, משה יספר לנו ש'מדיטה' מביאה לשולחן בשורה שונה – מסעדה בעלת אווירה צעירה וקלילה של בר, השומרת על סטנדרנט גבוה של המנות. בר בתחפושת מסעדה, כבר אמרנו?

אצל 'מדיטה', חוויית האכילה מתחילה עוד מהבית. מעבר זריז על דף הפייסבוק המתוחזק היטב של המסעדה, מאפשר הצצה הן למנות המרכזיות שהמסעדה מגישה באותה תקופה, והן לנפשות הפועלות מאחורי המנות. בואו נגיד, שעל ארוחת הצהריים דילגתי באותו היום.

'מדיטה' ממוקמת כאמור בחלק הדרומי של העיר, רחוק מהמרכז. כאילו אומרת – רוצים להנות ממני? תשקיעו. אז השקענו, וכמו רבים וטובים הגענו במיוחד אליה.

לבית הנציב חניון בתשלום (החל מהשעה השנייה), וחניות כחול לבן סביב לה.

סיפור המעשה

התפריט ב'מדיטה' לא יעשה חיים קלים למתקשים להחליט. למסעדה תפריט קבוע, ובנוסף תפריט "מיוחדים" המשתנה כל יום, בהתאם לחומרי הגלם המיוחדים לעונה. כך, בקיץ הסביצ'ה משלב דפי מנגו, ובחורף תותים דומיננטים בתפריט.

אחת המנות הפופולריות שהמסעדה מציעה נקראית "ארוחת טעימות" בה מוגשים מגוון רחב של מאכלים שהשף קובו סבג מוציא תחת ידיו. המנה לא זולה באופן אבסולוטי (220 ש"ח לסועד), אולם ביחס למספר המנות המוגשות ולאיכותן – המחיר משתלם מאוד.

נתחיל מהסוף. בהשאלה מ- Sunscreen המעולה של באז לורמן, אם תרשו לי להשיא רק עצה אחת לעתיד, היא תהיה – שמרו מקום גם לקינוח.

פלטת דגים

תחילה, על מגש מתכת המוכל במסגרת תמונה, מוגשים שלושה סוגי דגים. המנה יצירתית וקלילה – כל אחד מהדגים עשוי באופן ובמרקם שונים ובאיזון טעמים אחר.

בפינה אחת ישנו סביצ'ה דניס. המנה הפרואנית אינה קלאסית למטבח ים תיכוני, אבל עשויה מעולה במקום – חמצמץ וטרי. לצידו, מצאנו נתחי סלמון אפויים ברוטב סויה מתקתק. הטעמים היו מעט חזקים מדי לטעמי, אבל מידת העשייה הייתה נהדרת. בנוסף, ובמיוחד בעונה זו, מוגש מיקס דגי רשת מטוגנים (ג'רבידות, בייבי דניס, מרמירים וסרגוסים).

הטריות והאיכות של חומרי הגלם מורגשת, ובאמת טיגון קל מספק כאן מנה קלילה וכיפית. כאן המקום לסייג – הדגים מטוגנים בשלמותם, ולא כל חובבי הדגים יהנו מאופן הגשה זה.

פלטת דגים (צילום: מדיטה)

מבחר בשריות ותבשיל אסאדו

המנה, המוגשת על פרוסת גזע עץ, מורכבת גם היא מארבעה מאכלים השונים אחד מהשני באופן ההכנה, בטעמים ובצורת ההגשה. המאכל הראשון הוא קובה ציזיקי, מטוגן ומוגש בתוך כוסית ציזיקי. מה לציזיקי ולמסעדה כשרה בשרית? אם לא היו אומרים לנו שהציזיקי הוכן בעזרת סויה היינו שואלים בעצמנו. קרוב מאוד למקור. לצד הציזיקי המוצלח הקובה הרגיש לנו קצת פלאפלי.

למנה הבאה בסדר ההגשה – מונחת מחבת לוהטת של טורטליני בשר בתבשיל פטריות כמהין, בצלי שאלוט ואספרגוס. הטורטליני עשוי מעולה, ומערב מרקם רך של בצק הפסטה עם מילוי שווארמה מעט פריך.

התעייפתם? התעוררו, כי את קרפצ'יו הבקר של שף קובו לא תרצו לפספס. המראה קצת מטעה, אבל הטעם שיגעון. אחד החסרונות של הקרפצ'יו – מהמנות האהובות עליי – הוא באחידות מרקמו. ב'מדיטה' הקרפצ'יו מוגש כשהוא עוטף עלי רוקט פריכים, כך שבביס אחד, הטעמים של הקרפצ'יו מתמזגים באופן אינטגרלי עם הפריכות של עלי הרוקט. דוז פואה.

לבסוף, מוגש פטה כבד, בליווי ריבת בצל וטוסטים. מנה נחמדה לחובבי פטה כבד.

אחרי פינוי מבחר הבשריות, מוגש תבשיל אסאדו, בטעמים טבעיים ובליווי רימונים, המבושל 6 שעות. אל תתנו למיקום של המנה בסוף הראשונות להטעות אתכם – מדובר באחת המנות הטעימות שאכלנו בערב זה – הבשר נמס בפה וכאמור, טעים בטירוף.

טורטליני סייסקה, כמהין ואספרגוס (צילום: מתוך הפייסבוק של המסעדה)

אנטריקוט ומרגז

בשלב הזה של הערב הגוף נכנס לורטיגו. הקיבה התמלאה, החגורה הותרה. הראש מתחנן לסיים, לכל היותר קינוח, אבל הלב, הוא בסט חוקים משלו, מקווה לפינאלה בשרי.
סיימנו כאן? אנחנו שואלים את רוני המלצרית, אתם אולי סיימתם, אבל אני לא יודעת אם המטבח סיים אתכם. האימה.

אחרי כמה דקות, עם חיוך זדוני על השפתיים רוני יוצאת אלינו כשהיא אוחזת בסטייק אנרטיקוט עסיסי, לצד נקניקיות מרגז homemade. נצחון הרוח על הגוף.
האנטריקוט (הגם שלא שאלו אותנו ביחס למידת העשייה הרצויה), עשוי היטב, במידת עשייה מדיום. הטעמים טבעיים ועדינים, והבשר איכותי. המרגז מנוקנקים במקום, חריפים, ומתפוצצים מהמעי בקלות בתוך הפה.

האנטריקוט של השף מוטי אוחנה ( מתוך דף הפייסבוק)

קינוח

אקדח שהופיע במערכה הראשונה, חייב לירות במערכה השלישית. צ'כוב צדק.

הקינוח מוגש על מגש מתכת, ולמעשה, מציע שלוש מנות – קראמבל תפוחים, סופלה שוקולד ובראוניז על מצע ופל בלגי. כי מנה אחת לא הייתה מספיק בשלב הזה של הערב.

למרות שאף אחת מהמנות לא נושאת בשורת חדשנות, הן שלושתן עשויות פשוט טוב. קרוב למושלם.

קראמבל התפוחים מענג בשורה של ניגודים המכריעים אחד את השני בשדה הקרב של חושי הטעם – הניגודיות שבין פריכיות הקראמבל לנימוכות התפוח, בין המתיקות המעודנת של התפוח לזו העזה של הגלידה, ובין חמימות הקראמבל לצינת הגלידה.

חציית הסופלה מהפנטת כמו התפרצות של הר געש, רק שבמקום לבה מתפרץ לו שוקולד, ובמקום אבני בזלת ישנם שקדים וחתיכות נוגט.
המנה השלישית היא בראוניז על ופל בלגי – מנה כיפית שלא מאכזבת.

הקינוח לא מאכזב

סוף דבר

אם בתחילת הערב חששנו שהסמיכות לתחנת דלק מעידה על הגעתנו לפלאפליה, אז עם הכניסה למקום חשש זה הופרך בקלות. 'מדיטה' לוקחת מנות מוכרות, ותוך שימוש בחומרי גלם איכותיים, ותוספת טעמים עדינה, מגישה מנות נהדרות, שפשוט כיף גדול לאכול. זאת, לצד שירות אדיב ויעיל.

את הצד הקולינרי, עוטפת אווירה צעירה ותוססת, בליווי מוזיקה מהפלג הדליה רצ'סטרי של גלגל"צ.
נהנו מאוד. אנחנו ממליצים. ותזהרו מליצנים.

=======================================================

מדיטה

מתאים ל: #ערב_חברים   #אירוע_חברתי   #אוכל_על_הבר

דרך חברון 101
ירושלים
רבנות ירושלים
053-7933470