מקבלים את הסתיו: מתכון למרק אפונה מנצח

רגע אחרי החגים, אין כמו לחזור לשגרה עם מרק אפונה עדין ומהיר להכנה • 30 דקות ויש לכם ארוחה טעימה שתכניס את אווירת הסתיו הביתה 

מצאנו את המרק ששווה לחזור איתו לשגרה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק אפונה

רגע אחרי החגים, אין כמו לחזור לשגרה עם מרק אפונה עדין ומהיר להכנה • 30 דקות ויש לכם ארוחה טעימה, שתכניס את אווירת הסתיו הביתה

מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: 
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. לאחר מכן מסירים מהאש.

3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.

4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה קלויות בתנור או בטוסטר ושמנת.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו