טעים להכיר: כך תהפכו תפו"א לארוחה שווה בסוכה - סרוגים

טעים להכיר: כך תהפכו תפו"א לארוחה שווה בסוכה

לא יודעים כבר מה להכין? מצאנו בשבילכם 3 מתכונים טעימים ומיוחדים שתשמחו לאמץ בחול המועד הקרוב ולא רק- צפו עכשיו במתכונים

טעים להכיר: כך תהפכו תפו"א לארוחה שווה בסוכה

1. מתכון לטארט שושני תפוחי אדמה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה, לא מקולפים ושטופים היטב, פרוסים דק
1 כף מלח מתובל
שמן זית
900 גרם בצק פריך (קנוי או ביתי) מרודד ומופשר לפי ההוראות שעל האריזה
רוטב עגבניות ביתי או קנוי
רוטב פסטו ביתי או קנוי
חרדל דיז'ון
ביצה, טרופה
גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)
לקישוט: גמבה קצוצה, עלי רוזמרין קצוצים או בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ עם שוליים גבוהים.

2. בקערה בינונית, מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם המלח המתובל ו-2 כפות שמן זית, עד שתפוחי אדמה מצופים היטב.

3. מחלקים את הבצק ל-9 רצועות ארוכות ושוות בגודלן. מצפים 3 רצועות בפסטו, 3 ברוטב עגבניות ו-3 עם חרדל.

4. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה לאורך הקצה הימני של כל רצועת בצק, כך שחלק מהפרוסה יעבור את שולי הבצק. אוחזים בתחתית ומגלגלים את רצועת הבצק למעלה, כך שמתקבלת שושנה.

5. מסדרים את שושני הבצק בתבנית, מברישים מלמעלה בביצה טרופה, מפזרים פרמזן מגורדת ואופים במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים גמבה ורוזמרין קצוצים מעל ומגישים.

טיפ: מומלץ לנסות עם ממרחים נוספים שאהובים עליכם!

=====================

מקור


2. מתכון לשפרדס פאי

מסתבר שהשילוב בין בשר לפירה תפוחי אדמה הולך גם מדהים כמנה אחת, אין פלא שפאי שפרדס המשלבת בין השניים היא גם לא במקרה המנה הכי פופלרית באנגליה ובאירלנד

>>למתכון המלא בעברית לחצו כאן

שפרדס פאי  (צילום: vodkaandbiscuits)


3. מתכון לסירות תפוחי אדמה במילוי ירקות מוקפצים

מצרכים:

8 תפוחי אדמה חתוכים לאורך
4 כפות שמן זית
2 גמבות, חתוכות לרצועות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
1 כוס פרחי ברוקולי, מופשרים
10 שיני שום, פרוסות
מלח ופלפל שחור

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר מלא מים במשך 15 דקות. מוציאים, מסננים ומצננים מעט.

2. חוצים לאורך את תפוחי האדמה, ובעזרת סכין מועכים קלות את בשר תפוחי האדמה פנימה כדי שיהיה מקום למלית.

3. במקביל, מחממים את שמן הזית בווק ומקפיצים את הירקות במשך 7-8 דקות, עד לריכוך קל, ומחלקים אותם בין סירות תפוחי האדמה.

4. מסדרים את תפוחי האדמה הממולאים בתבנית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מגישים חם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו