אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לפתיחת הצום: מתכון לעוגת שקדים קלה להכנה

אז רגע לפני שאתם חושבים על מה תבשלו לסעודה המפסקת, קחו לכם 20 דקות להכנת עוגת שקדים מושלמת ומדויקת לצאת הצום- כזו שתרצו לאמץ גם לשאר ימות השנה 

מצאנו את העוגה שתשמחו לפתוח איתה את הצום
  (צילום:שטארסטוק)

מתכון לעוגת שקדים

אז רגע לפני שאתם חושבים על מה תבשלו לסעודה המפסקת, קחו לכם 20 דקות להכנת עוגת שקדים מושלמת ומדויקת לצאת הצום- כזו שתרצו לאמץ גם לשאר ימות השנה

מצרכים: 

חמאה לשימון התבנית
1 כוס קמח + קמח לקימוח התבנית
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 1 כוסות סוכר
200 גרם ממרח שקדים
280 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 ביצים גדולות
לקישוט: אבקת סוכר
ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל-160 מעלות, ומנפים שכבת קמח דקה על התבנית. הופכים את התבנית באוויר, טופחים על תחתית התבנית ונותנים לקמח המיותר לצנוח החוצה.

2. מנפים לקערה גדולה כוס קמח, מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים.

3. במעבד מזון, מעבדים את הסוכר וממרח השקדים, עד לאיחוד מלא.

4. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לממרח השקדים. מעבדים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. תוך כדי פעולה, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד לאיחוד מלא.

5. מוסיפים את תערובת הקמח למעבד המזון ומעבדים לבלילה סמיכה ואחידה.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, ואופים במשך שעה עד שעה ו-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, ואם לוחצים בעדינות על אמצע העוגה, המרקם מרגיש 'קפיצי'.

7. נותנים לעוגה להתקרר מחוץ לתנור במשך 20 דקות, ורק אז מחלצים בזהירות מהתבנית. מעבירים בצמוד לדופן התבנית להב סכין, כך שהעוגה תיפרד מהתבנית, משחררים את התפס ומזיזים את השוליים.

8. בעזרת מרית יציבה מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ורק אחרי שהעוגה קרה לחלוטין, מפדרים את העוגה באבקת סוכר, פורסים לפרוסות ומגישים. ניתן לשמור בקירור או במקום מוצל עד 4 ימים

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו