"לא רק מתמטיקה ואנגלית, 5 יחידות גם בלימוד תורה" - סרוגים

"לא רק מתמטיקה ואנגלית, 5 יחידות גם בלימוד תורה"

בדיון סוער שנערך בוועידת הבית היהודי, דנו מיטב ראשיה של הצינות הדתית בנושאים הקשורים לחינוך הדתי. הרב יצחק נריה: "הבית היהודי מנסה להיפתח לעוד כיוונים, אנחנו צריכים לדאוג לגדל את הרב קוק הבא". גלט: "ההשקעה במתמטיקה ואנגלית חשובים, אבל חייבים גם 5 יחידות בלימודי קודש"

חדשות סרוגים
"לא רק מתמטיקה ואנגלית, 5 יחידות גם בלימוד תורה"

בוועידת הבית היהודי שהתכנסה אמש, נערכו מושבים מענייני דיומא. בניהם, דנה הועידה בפאנל סוער על "החינוך הדתי". בפאנל השתתפו שר החינוך לשעבר הרב יצחק לוי, הרבנית חנה הנקין, ד"ר אמנון אלדר- מנכל רשת אמ"ת, ד"ר אילה בלוך והרב יצחק נריה- ראש ישיבת תורה בציון ומיסד קרן אחד לאחד.

בתחילת הדיון הסביר הרב נריה שסינון תלמידים הינה עובדה קיימת, בגלל עלויות לימודים במוסדות חינוך שמקשות על הורים רבים לשלוח את ילדיהם למוסדות חינוך מסוימים.

לדברי הרב נריה, מחובתם לערוך דיון בנושא חינוך ערכי והעלאת ערך לימוד תורה כבר בגיל צעיר: "כשמדברים על רישום פתוח ומניעת סינון צריך פתיחות לכל הכיוונים. אנחנו אחראים לגדל שדרה של תלמידי חכמים לדורות הבאים. למה לא לאפשר שכבות תורניות, למה לא לפתח את השאיפות שלהם, למה למנוע את זה מההורים ותלמידים. בוא נפסיק לנסות לחנך אחרים לפי היסודות שלנו"

הרב נריה הדגיש שפתיחת המגמות לא מאיימת בהשפעה על מוסדות חינוך ושיטות לימוד מסוג  אחר: "זה לא מאיים על אף אחד, ואם מישהו חש מאוים הוא צריך לבדוק את עצמו"  טען הרב נריה והוסיף "אני לא איש פוליטי וזה לא ענייני, אני נמצא כאן בהרגשה שאנחנו מאבדים את המנהיגות התורנית שלנו מראש אנחנו לא שמים את זה כדגל, אנחנו ציבור אידאולוגי ומוביל בשלל נושאים, אבל בנושא הזה הזנחנו"

לגדל את הרב קוק הבא

"זה לא סוד שהבית היהודי מנסה להיפתח לעוד כיוונים,אז למה לא לפתוח את מוסדות החינוך לשאיפות תורניות. אנחנו צריכים לדאוג לגדל את הרב קוק הבא, איפה הוא יצמח אם לא נדאג לאפשר התפתחות תורנית"

"צריך כאן אומץ כדי לדעת מה נכון ומה לא. בסוף הנושא הזה של סקטוריאליות או מעורבות,סינון כן או לא- צריך לבוא עם תשובות להורה שמתלונן שהבן שלו רח'"ל צפה בסרטים פורנוגרפיים בגלל חברים. מה עונים לו"

"בינתיים האתגרים מורכבים ומסובכים והם הולכים ונהיים קשים יותר. מה שחשוב הוא שלבתי הספר יהיה קו ברור, ערך חינוכי לא מתפשר. וסיפר כי ביקר בבית ספר הכי וותיק במוסדות חינוך היהודיים באנגליה, בית ספר שקיים 300 שנה: "אין שם נשירה, כל מי שרוצה יכול להתקבל אבל יש תנאי אחד: בלי סלולרי בבית ספר, יש בזה אמירה חינוכית ברורה"

שר החינוך לשעבר יצחק לוי שיתף בתחושה אישית: "בשבעה של הרב עובדיה יוסף אמרו מי יודע אם יהיה עוד תלמידי חכמים כמו הרב יוסף ובליבי אמרתי, ברור שיקומו גדולי תורה לעם היהודי, זה הרי הובטח לנו, שלא תשכח תורה מישראל, אבל הלוואי שיקום מישהו משלנו, שחונך על ברכי הציונות ואהבת הארץ על פי דרכה של הציונות הדתית"

לא רק השקעה במתמטיקה ואנגלית, גם לימוד תורה

מנכ"ל מרכז ישיבות בני עקיבא אלחנן גלט הביע הסכמה לדברי הרב נריה. גלט וסיפר שבשיחות עם שר החינוך נפתלי  בנט ביקש להוסיף השקעה בלימודי תורה במוסדות החמ"ד: "אני אומר לבנט ההשקעה במתמטיקה ואנגלית חשובים מאוד, אבל חייבים 5 יחידות בלימודי קודש. זה מתכתב עם מה שהרב יצחק נריה עושה ומדבר- להוסיף קודש על קודש במוסדות חמ"ד"

גלט הסביר שהקו המנחה את מוסדות בני עקיבא היא שלא לסנן תלמידים מזרמים ומשפחות ברמות דת שונות "באופן עקרוני הדלתות צריכות להיות פתוחות לכל תלמיד, מי שבא להירשם יתקבל, אלא אם מדובר במקרה יוצא דופן"

"הזהרו בבני עניים פירושו שהם מזהירים אותנו, גורמים לנו להיות זוהרים" סיכם גלט.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו