פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לפסטה שתרצו לאמץ - סרוגים

פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לפסטה שתרצו לאמץ

הפסטה הפכה לאחד מהמאכלים הפופלרים בעולם בעיקר בזכות העובדה שהיא קלה ופשוטה במיוחד להכנה- אז לכבוד יום שלישי 'פעמיים כי טוב' קבלו 2 מתכונים לפסטה שתשמחו לאמץ לארוחה הקרובה

פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לפסטה שתרצו לאמץ
  (צילום: pinchofyum.com)

הפסטה שפרוש שמה הוא 'בצק' באטלקית, הפכה לאחד מהמאכלים הפופלרים בעולם בעיקר בזכות העובדה שהיא קלה במיוחד להכנה וניתן להכין איתה שלל מנות שונות טעימות ומשביעות. אז לכבוד יום שלישי- 'פעמיים כי טוב' קבלו 2 מתכונים לפסטה שתשמחו לאמץ לארוחה הקרובה.

מתכון לפסטה פפרדלה עם פטריות וגבינה

מצרכים: 
450 גרם פסטה פפיונים – עדיף מקמח מלא
30 גרם חמאה
2 כפות שמן
680 גרם פטריות טריות, פרוסות
1/4 כוס שום כתוש
1/3 כוס יין לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית מלח
1 כוס ציר מרק ירקות (לא חובה)
1/4 כוס גבינת פרמזן
2 כוסות תרד קצוץ
170 גרם גבינת עיזים

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומניחים בצד.

2. במחבת או בסיר גדול על אש בינונית גבוהה, מחממים את החמאה והשמן, מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 5-10 דקות עד לריכוך והזהבה.

3. מוסיפים את השום והיין הלבן ומערבבים היטב. יוצקים על הכל שמנת מתוקה, מתבלים במלח ומערבבים.

4. בסיר גדול מערבבים יחד את הפסטה עם רוטב הפטריות וציר המרק – או בלעדיו, תלוי בהעדפה שלכם. כשהפסטה עדיין חמה, מוסיפים את הפרמזן, התרד וגבינת העזים, מערבבים ומגישים מיד.

בתאבון!

===========================================

מקור


מתכון לסלט פסטה עשיר  

מנות: 4 | חלבי

מצרכים: 
450 גרם פסטה פנה
שמן זית
4 שיני שום, כתושות
1 סלסלת עגבניות שרי, חצויות
3-4 כוסות עלי ארוגולה (רוקט)
1/2 כוס רוטב פסטו – קנוי או ביתי
220 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס צנוברים קלויים
מלח לפי טעם

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מלא במים מרתיחים את הפסטה עם כף נדיבה של מלח, לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הפסטה ומניחים בצד לקירור.

2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית אש בינונית ומטגנים את השום במשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות החצויות, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

3. מוסיפים את עלי הרוקט למחבת, מבשלים במשך 30 שניות, ומוסיפים את הפסטה המבושלת, קוביות המוצרלה ורוטב הפסטו. מערבבים עד שהפסטה מתחממת והפסטו מצפה את תכולת המחבת.

4. מפזרים על הכל צנוברים וקמצוץ מלח, מזלפים מעט שמן זית, מסירים מהאש ומגישים מיד.

בתאבון!

(צילום: Camille Styles)

==============================================

מקור 

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו