שליחו המיוחד של הנשיא טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט ינחת היום (ב') בלילה בישראל על מנת "להמשיך את שיחות השלום", כך נמסר לפי דיווח מהבית הלבן.
בשל הביקור, ישיבת מועצת התכנון העליונה של המנהל האזרחי שהיתה אמורה להתכנס השבוע, נדחתה לשבוע הבא זאת בשל בקשת הבית הלבן המנסה להתניע את המשא ומתן המדיני עם הפלסטינים. על כך זעמו במועצת יש"ע ואמרו: " הכל כבר מוכן. רק מחכים לאישורן של יחידות הדיור הללו".
בישיבה שהתקיימה הערב (א') עדכן רה"מ נתניהו את שרי הקבינט בנושא, ונידונו שורה של מחוות כלכליות ואזרחיות לאוכלוסייה הפלסטינית. בין השאר עלתה לדיון הרחבת כביש הגישה לעיר רוואבי ובניית אזור תעשיה בעיר טול כרם – אך בשתי הסוגיות לא התקבלו החלטות.
נזכיר, כי גרינבלט הגיע לישראל במהלך חודשי הקיץ סביב המשבר והמהומות בהר הבית, זאת בשל הניסיון ליישר את ההדורים בין ישראל לבין הרשות הפלשתינית וירדן. גרינבלט ביקר בישראל וברשות הפלשתינית מספר פעמים מאז נכנס טראמפ לתפקידו, ונפגש עם מנהיגי שני הצדדים.
עוד נציין כי רק לפני מספר שבועות הגיע גרינבלט במשלחת שכללה את היועץ הבכיר לנשיא וחתנו ג'ארד קושנר, שאחראי על תיק תהליך השלום ואת סגנית היועץ לביטחון לאומי לאסטרטגיה דינה פאוול. במהלך הביקור נפגשו הנציגים עם רה"מ נתניהו בירושלים, ועם מחמוד עבאס ברמאללה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים