ספיישל ראש השנה: מתכון לקציצות בזיגוג רימון

ספיישל ראש השנה: מתכון לקציצות בזיגוג רימון

לא יודעים מה לבשל לראש השנה? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן כדי לעזור ולמצוא עבורכם את המתכונים לארוחת חג המושלמת. והפעם: קציצות בזיגוג רימון שירבו את המחמאות בשולחן החג • צפו עכשיו 

המתכון שאתם חייבים לאמץ בראש השנה הקרוב
  (צילום: www.feastingathome.com)

מתכון לקציצות בזיגוג רימון

לא יודעים מה לבשל לראש השנה? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן כדי לעזור ולמצוא עבורכם את המתכונים לארוחת חג המושלמת. והפעם: קציצות בזיגוג רימון שירבו את המחמאות בשולחן החג

מנות: 15 | בשרי

מצרכים:

1 בצל שאלוט, קצוץ דק
450 גרם בשר כבש טחון / בשר בקר טחון
4-5 שיני שום גדולות, כתושות
2 ביצים
1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע או כוסברה או תערובת של כולם
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח גס או יותר, לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/4-1/2 כוס פירורי לחם קלויים
לזיגוג הרימון:
1/3 שאלוט, קצוץ דק (מתוך הבצל של הקציצות)
1/2 1 כוסות מיץ רימונים
1 כף סירופ מייפל או דבש
1 כפית חומץ בלסמי
קמצוץ מלח ופלפל שחור
1/8 כפית פלפל אנגלי טחון
לקישוט: גרגרי רימון, עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה או נענע)

אופן ההכנה:

1. אל קערה בינונית, מכניסים את כל החומרים (שימו לב יש להשאיר 1/3 מהבצל הקצוץ לרוטב) ולשים בידיים את מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה. לאחר מכן מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קמצוץ מהעיסה כדי לבדוק את הטעם. משפרים תיבול, אם צריך.

2. בידיים רטובות, מגלגלים מהעיסה 12-15 כדורים שווים בגודלם ומניחים בצד.

3. במחבת או בסיר קטן על אש בינונית, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 3 דקות או עד לריכוך. מוסיפים את מיץ הרימונים, מלח ופלפל שחור, מייפל / דבש ופלפל אנגלי, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. לאחר הבעבוע, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים ללא מכסה במשך 15 דקות או עד שהרוטב מצטמצם ל-1/2 כוס של זיגוג סמיך. מסירים מהאש.

5. במקביל, במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 1 כף שמן זית ועובדים בקבוצות. מבשלים בכל פעם 3-4 קציצות, ומדי פעם מנערים את המחבת כדי לגלגל את הקציצות להשחמה טובה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

6. מסדרים את הקציצות בתבנית פיירקס, ויוצקים מעל את הזיגוג החם סמוך להגשה. ניתן גם ליצוק את הזיגוג ולשמור על הפלטה עד ההגשה. לקישוט- מפזרים גרגרי רימון טריים, עשבי תיבול קצוצים או צנוברים קלויים.

הכוכב של הערב (צילום: www.feastingathome.com)

שנה טובה ומתוקה! 

===============

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו