80 שנה לאחר המצאת השוקולד הלבן, מכריזים החוקרים מספקית מוצרי הקקאו הבינלאומית 'בארי קלבו' (Barry Callebaut) על המצאת סוג חדש של שוקולד בצבע ייחודי וחלומי במיוחד.

החוקרים של חברת 'בארי קלבו', הצליחו להנפיק באופן טבעי לחלוטין מפולי קקאו מסוג 'רובי' הגדלים באקוודור, ברזיל וחוף השנהב- שוקולד בצבע ורוד. על פי דברי החברה השוקולד בצבע הייחודי התגלה לגמרי בטעות, לפני יותר מעשור כשמחלקת המחקר גילו שהאבקה הטבעית המתקבלת בסוף תהליך הפקת פולי הקקאו, יוצרת צבע ורוד.

https://www.youtube.com/watch?v=0fyEP_WzJJc

בשבוע שעבר ערכה החברה ברחבי העולם, השקה חגיגית לשוקולד הוורוד. המצטרף אל שלושת סוגי השוקולד המוכרים:  שוקולד חלב, שוקולד מריר ושוקולד לבן.

על פי הטועמים הראשונים שזכו לטעום משוקולד הוורוד, מדובר בשוקולד שטעמו יוצא דופן. הוא אינו מריר, חלבי או מתוק אלא בטעם פירותי המזכיר טעם של גרגרי יער. על אף זאת ישנם גם כמה מומחי מזון שהביעו את חוסר אמונם בתגלית החדשה וציינו כי מדובר כנראה בתרגיל שיווקי מוצלח.