רב הקיבוץ 'קבוצת יבנה', הרב אילעאי עופרן, סבור כי בניגוד לדעה הרווחת מעצר ארבעת הרבנים בחשד שהשיגו במרמה תעודות כושר לרבנות אינו חילול השם.

בהתייחסו לידיעה שעלתה ב'סרוגים' כתב הרב עופרן כי "אם אמת נכון הדבר, נעשתה התועבה הזאת בישראל, יש לבכות ולמחות לצעוק ולזעוק", עם זאת הבהיר הרב עופרן כי "אף על פי כן, "חילול השם" אין כאן.

לדבריו, הסיבה שאין במעצר הרבנים חילול השם, נובע מהליך בחירותם לתפקיד: "הגמרא קובעת, והפוסקים בעקבותיה, כי תלמידי חכמים נתפסים בעיני העם כמייצגים את התורה. לכן, הם נדרשים להתנהג באופן ישר והגון ואף לפנים משורת הדין, שכן חוסר הגינות מצידם, עלול להתפרש כאילו התורה עצמה אינה הגונה ואין לך חילול השם גדול מזה".

לדברי הרב עופרן, "אין קשר בין ההלכה הפשוטה הזו ובין המעצר הנוכחי. בעולם מתוקן – רבנים מוסמכים על ידי רבותיהם ונבחרים על ידי קהילותיהם. באופן כזה, רבנים יכולים להיות מנהיגי ציבור ואף אולי להיחשב כמייצגים את התורה. אך במציאות הנוכחית בישראל, בה רבנים מוסמכים על ידי גוף ממשלתי וממונים על ידי פוליטיקאים – הרי שאין הם מנהיגים אלא פקידים. אם הם "מייצגים" מישהו, הרי זה לכל היותר את המפלגה שמינתה אותם".

"שחיתות מצידם", הוא קובע, "אינה חילול שמו יתברך, אלא חילול שמם של הפוליטיקאים שבחרו בהם. והוא, לצערנו, מחולל מספיק גם בלי זה".