לאחר שבתחילת שבוע שעבר- נפרץ החשבון הגדול ביותר באינסטגרם, השייך לזמרת סלינה גומז אחריה עוקבים למעלה מ125 מיליון משתמשים. התגלה כי לא מדובר באירוע נקודתי אלא בפריצה המונית לעוד מיליוני חשבונות ביניהם של לא מעט מפורסמים.
על אף שחברת אינסטגרם ניסתה להרגיע את המשתמשים, בכך שטענה שהסיסמאות לחשבונם לא נחשפו על אף הפריצה. התגלה אמש כי פרטיהם האישיים של למעלה ממיליוני משתמשים, בניהם סלבס מוכרים נחשפו ונמכרים כעט בידי אתר מפוקפק ברשת. כך למשל הפרטים של גל גדות, בר רפאלי או אדל נמכרים תמורת 80 דולר ותוספת של 20 דולרים במידה ותרצו לקבל גם את מספר הנייד. פרטי משתמשים פרטיים לעומת זאת נמכרים תמורת 60 דולרים.

לאחר שלמעלה מ6 מיליון חשבונות נפרצו, מתוך כ- 700 מיליון המשתמשים ברשת החברתית אינסטגרם. החברה הוציאה בבלוג שלה הודעה רשמית, בה הודתה כי הפריצה ההמונית התרחשה בגלל תקלה בגרסת מפתחים מיושנת.
בנוסף לכל בניסיון להרגיע את האווירה ציינה ציינה כי הבעיה תוקנה ולכן יש לעדכן את הגרסה בנוסף כל "קבלת הודעות טקסט, שיחות והודעות דואר אלקטרוני ממקורות בלתי מזוהים כדאי לדווח לנו באמצעות הכלים הייעודיים" ציינה חברת אינסטגרם בהודעה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים