החופש הגדול הגיע לסיומו ועוד שנת לימודים חדשה מתחילה. אז רגע לפני שאתם מתלבטים מה כדאי לשים בסנדוויץ' לילד לגן או לבית הספר, כדאי שתדעו איזה מאכלים יעזרו לו לפתוח ברגל ימין את השנה שמחכה לו.
ידוע שאחת מהדרכים הידועות והיעילות לשמר ולשפר את הריכוז, נמצאת באוכל ולכן שווה לכם להתאמץ הפעם טיפה מעבר לכריך עם השוקולד בצירוף חטיף שעלולים יותר להזיק מלהועיל.
מאכלים עם ציון 10
שומנים זו לא מילה גסה: אבוקדו, בוטנים, טחינה, שקדים ושמן זית הם שומנים בלתי רוויים, שעוזרים על שמירת תפקוד המוח ולכן מומלצים ביותר ליום לימודים. בניגוד לשומנים רוויים, הנמצאים בבשר וגבינות ושומני טראנס, הנמצאים בכל סוגי המאפים הגורמים נזק לגוף בכלל ולמוח בפרט.
קבוצת ויטמין B: קבוצה זו (B1 B2 B5 B6 B12) המצויה בשלל מאכלים מסייעת באופן משמעותי לזיכרון. תוכלו למצוא את קבוצת הוויטמינים המופלאה הזו בשלל מאכלים כמו: חיטה , טונה , חלב סויה, קוואקר, מוצרי חלב, פטריות, חמניות, מנגו, חומוס, אורז מלא, סלמון, בטטה, בננה ועוד.

פירות שמסייעים לתפקוד המוח: ענבים, אוכמניות ותפוחי עץ מכילים אנתוציאנין – פיטוכימיקל הידוע כמשפר זיכרון
מים: הכמות המומלצת לשתייה במהלך יום לימודים היא כחצי-ליטר עד ליטר שלם, לכן אל תוותרו על הבקבוק.
שוקולד שמשפר את תפקוד המוח: ממש לא מדובר כאן על שלל ממרחי השוקולד שמכילים שומן רווי ועוד שלל מרכיבים מזיקים וגם לא על שלל חטיפי השוקולד הנמכרים במכולת הקרובה. אלא מדובר בשוקולד אמיתי המבוסס קקאו, שידוע כמעורר בניית תאים חדשים במוח ומשפר את תפקודם. לכן אם כבר שוקולד – אז מריר ואיכותי.
הכול מתחיל בארוחת בוקר: אחת הארוחות הכי חשובות במהלך היום היא ארוחת הבוקר, לכן מומלץ לא להעמיס בסוכר אלא לבחור למשל סנדוויץ' מלחם מלא עם גבינה, או יוגורט גרנולה ופרי
ולסיכום: תארזו יפה למחר כריך עם גבינה/ טחינה/ חמאת בוטנים/ חומוס/ טונה עם ירקות, לצד בקבוק מים (חצי ליטר לפחות) פירות(מומלץ: תפוח/ ענבים/ מנגו) עם כמה קוביות שוקולד מריר ושתהיה שנה מוצלחת!
בהצלחה!
============================
באדיבות יוחאי טוויג, המנהל הפדגוגי של אתר ההכנה לבגרויות 'GOOL'
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים