קנס נוסף על ערוץ 20 בגין הפרת תנאי המכרז.
מועצת הכבלים והלווין, הטילה היום (ג') קנס בסך 100,800 שקלים על ערוץ 20, בשל העובדה כי סרב לתת במה לרפורמים ולקונסרבטיבים בשידוריו. על פי תנאי המכרז, הערוץ מוגדר כערוץ ייעודי למורשת ישראל. לטענת הארגונים הרפורמים גם הם נחשבים מורשת ישראל, בערוץ טענו שהם אינם, ותלונה הוגשה למועצת הכבלים והלווין.
לאחר התראה מצד המועצה, ובדיקה שאכן הכתות החדשות ביהדות אינן מופיעת בשידורי הערוץ, הביאו להטלת העיצומים. במועצת הכבלים והלווין הבהירו, כי הבדיקה והבירור הסתיימו עוד לפני הגשת העתירה לבג"ץ של התנועה הרפורמית בנושא.
לתת ביטוי לזרמים שונים בציבור
בנוסף לקנס, נקבע כי הערוץ יחויב לדווח למועצה על הייצוג וההצגה של זרמים שאינם אורתודוקסיים בערוץ, לרבות הזרמים הרפורמיים והקונסרבטיביים, מדי חודש.
ד"ר יפעת בן חי שגב יו"ר המועצה: "בהחלטות המועצה נקבע במפורש כי המועצה תקפיד הקפדה יתרה על עמידת הערוץ בהוראות הקיימות ובכלל זה מתן ביטוי למגוון דעות וזרמים שונים בציבור. לפיכך, מידור או הדרה של קבוצות שונות משידורי הערוץ היא הפרה של הוראות הרישיון. ההוראה המחייבת את הערוץ לתת ביטוי לזרמים שונים בציבור היא חלק אינטגרלי מהוראות הרישיון. ערוץ 20, כערוץ המורשת הישראלי, ראוי שיביא לידי ביטוי את כלל הקולות והגוונים בחברה הישראלית"
מערוץ 20 סירבו להתייחס לנושא.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
יעל
כל המהות שלהם היא התנערות מהמורשת
15:27 09.08.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איל
כל צרוע וכל זב מקבל יצוג?
15:26 09.08.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
14:42 08.08.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר