אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

בריא לפתיחת הצום: מתכון לחזה עוף בציפוי קליל ומפתיע

וותרו על הבורקסים, הפיצה או ההמבורגר, יש לנו מתכון בריא וטעים במיוחד לפתיחת הצום. פחות מ20 דקות עבודה ויש לכם ארוחה מושלמת שתמנע גם את תופעות הלוואי שמגיעות אחרי הצום

בריא וטעים: עם המתכון הזה תשמחו לפתוח את הצום
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לחזה עוף בציפוי קליל ומפתיע 

וותרו על הבורקסים, הפיצה או ההמבורגר, יש לנו מתכון בריא וטעים במיוחד לפתיחת הצום. פחות מ20 דקות עבודה ויש לכם ארוחה מושלמת שתמנע גם את תופעות הלוואי שמגיעות אחרי הצום

מצרכים:

6 נתחי חזה עוף נקיים
2 ביצים
2 כפות חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור
לציפוי הקראסט:
1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים
1/2 כוס פירורי לחם
3 שיני שום
1/4 צרור פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. קוצצים את שיני השום והפטרוזיליה לקערה יחד עם פירורי הלחם, האגוזים ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את תערובת הציפוי לצלחת שטוחה.

2. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מערבבים בקערה את הביצים והחרדל, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וטובלים בנוזל את חזות העוף, משני הצדדים.

4. לאחר מכן, מצפים את חזות העוף בשכבה נדיבה מתערובת הקראסט עם האגוזים והפטרוזיליה, ומסדרים אותם בתבנית.

5. מכניסים לאפייה למשך עד 15 דקות. מוצאים כשציפוי הקרסאט מזהיב.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש חם לצד סלט ירוק

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו