דובר צה"ל החדש תא"ל רונן מנליס ממשיך את הקמפיין נגד הציבור הדתי, בדיוק מהמקום שקודמו בתפקיד האלוף מוטי אלמוז הפסיק.
הבוקר הגיע הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט לסקירה בטחונית בועדת החוץ והבטחון של הכנסת, בין השאר דיבר איזנקוט גם פקודת השירות המשותף וטען כי היא פקודה טובה שמוטמעת בדרגי השטח ללא בעיות. על העדוית על כך שיש שירותים משותפים לחיילים ולחיילות אמר הרמטכ"ל.
"העובדות מדברות בעד עצמן, והמדיניות היא מכבדת, ואם נעשות טעויות פה ושם, ודאי שנתקן. עד לפני שנה כלל לא הייתי מודע שיש בכלל שירותים משותפים לבנים ובנות בצה"ל, אך מרגע שהתוודעתי לכך, נתתי פקודה ועד סוף דצמבר 2017 לא יהיו כאלה כלל. בשל דיונים פנימיים שלנו, ולא בשל לחצים כאלה ואחרים, עשינו עידון מסוים לפקודה״.
לאחר מכן החל דיון סגור בו סקר הרמטכ"ל את מצב הבטחון בכל אחת מהגזרות. בסיום הדיון, התראיין ח"כ בצלאל סמוטריץ' לערוץ 7, ואמר בתגובה לדברי הרמטכ"ל: "הרמטכ"ל דיבר בססמאות".
דובר צה"ל מתדרך נגד חבר כנסת
בצה"ל לא אהבו כנראה את התגובה של סמוטריץ' ובצעד חסר תקדים, דובר צה"ל תדרך טלפונית את הכתבים הצבאיים בשיחת ועידה על אירועי היום (בין השאר גם על תאונות האימונים), כשהנושאים הוגדר תחת אמברגו (איסור פרסום עד לשעה מסוימת) וכותרתו "קצין בכיר בצה"ל נגד סמוטריץ'." כלומר קצין במדים תוקף חבר כנסת מכהן.
"לצערי אחד מחברי הכנסת בועחו"ב בחר להגיד שהרמטכ"ל דיבר בססמאות ואני חושב שהרמטכ"ל במשך שעתיים וחצי סקר סקירה מעמיקה, כמעט שלוש שעות, גם מאפייני הלחימה בכל הגזרות.
אני חושב שזו אמירה לא נכונה כלפי הרמטכ"ל, ולא היה נכון שהיא תאמר בכלל ולא על ידי אחד מחברי הועדה. מדובר בח"כ בצלאל סמוטריץ' שהתראיין בע' 7."

סמוטריץ' זעם על התדרוך של דובר צה"ל נגדו וצייץ: "מוטב ש"הקצין הבכיר" לא יוציא דברים מהקשרם. דבריי לא נאמרו ביחס לסקירת הרמטכ"ל שהיתה עמוקה ורצינית אלא לרבע שעה דיון על פקודת השירות המשותף. מוטב גם שקצינים בכירים ידברו בשמם כשהם מבקרים נבחרי ציבור ולא יסתתרו מאחורי המדים. למרבה הצער בנושא פקודת השירות המשותף לא קיבלנו תשובות."
לאחר מכן חשף סמוטריץ' את המסרון שקיבלו הכתבים הצבאיים והוסיף: "כשדו"צ מנהל קמפיין נגד נבחרי ציבור (הודעה מסודרת לתקשורת, אמברגו מתוזמן, כותרת פרובוקטיבית ובעיקר שקרים). אחלה דמוקרטיה."
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
דוד
לצערי, אויביו מבית ומחוץ לא יירגעו עד אשר יפרוש ממפלגתם. האמת נעדרת
12:25 05.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מומו
כמו בדרך כלל
23:21 08.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עומרס
סמוטרציק. כלומניק....עוד דברן לומד מהר משר החקלאות הכלומניק.
03:11 06.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעולם לא הצבעתי למפלגה דת"ל. לך-אצביע!
22:59 05.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חבר
השמאלנים רואים עם מי יש להם עסק, ומנסים להוציא אותך טיפש, אבל אתך זה לא ילך...
22:22 05.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רותי
מה שהיה צריך סמוטריץ' לעשות, הוא לא להתווכח/להסביר, אלא לדרוש משר הביטחון סילוק מיידי של הגנרל. לח"כ אין דין ודברים עם גנרלים, אלא אם יאמר- שתוק! אינך בר שיחי. אם...
מה שהיה צריך סמוטריץ' לעשות, הוא לא להתווכח/להסביר, אלא לדרוש משר הביטחון סילוק מיידי של הגנרל. לח"כ אין דין ודברים עם גנרלים, אלא אם יאמר- שתוק! אינך בר שיחי. אם סמוטריץ' עדיין לא מבין שהייתה בצה"ל הפיכת גנרלים שקטה, זאת הבעייה.
המשך 20:58 05.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הוא חלק מן הבעיה
09:35 06.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירושלמי שורשי
ממליץ להכריז עליו כעל "מטרד ציבורי", הרי אפילו "הבית היהןדי " לא בדיוק רוצה את "הכרוכיה" הזו
19:46 05.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר