לקהל הישראלי נמאס מעמוס עוז.

הסופר הוזמן אתמול לשאת דברים בועידת הנשיא בירושלים, כאורחו של נשיא המדינה שמעון פרס.

במהלך נאומו התייחס עוז גם למצב המדיני ולקונפליקט הישראלי פלסטיני.

"אני מאמין שהכיבוש המתמשך בגדה המערבית של העם הפלשתיני ובניית ההתנחלויות אינם מוסריים באופן כללי ורעים לאינטרסים של ישראל" אמר עוז.

"גירוש פלסטינים מבתיהם בירושלים והצבת מתנחלים במקומם גם לא טובים לישראל ואני אומר את זה כאדם שאוהב את המדינה." המשיך "איש הרוח".

למשמע הדברים האלה, החלה התרעמות בקהל שבחלקו החל לשרוק בוז ולצעוק לעבר הסופר.

עוז לא התרגש מהמחאות, והמשיך את חזונו "היום החולה מוכן לניתוח והרופאים פחדנים", רמז לעבר ראש הממשלה. עוד מהנביא עמוס: "אני לא רואה עצמי כנביא, אבל בעתיד הקרוב תהיה בישראל שגרירות פלסטין ולהפך".

עמוס עוז כנראה התייאש מלקבל את פרס נובל לספרות, ולוטש עיניים לפרס נובל לשלום. סך הכל, למי שהזמין אותו אתמול, הזיות כאלה די עזרו לקבל את הפרס.

שכח מה שאמר פעם

אגב, מעניין אם עמוס עוז זוכר את מה שהוא עצמו אמר לפני שמונה עשרה שנה. בהתייחסו להסכמי אוסלו, הוא הצהיר, כי במידה והערבים ישתמשו בטרור, הרי שלישראל תהיה הזכות לבטל את ההסכמים.

"ואם יערימו עלינו? יקבלו מה שניתן להם ויתבעו עוד, באמצעות המשכת האלימות והטרור? כי אז תוכל ישראל במסגרת ההסדר העומד על הפרק, לסגור על פלשתין ולבטל אותה." (עמוס עוז, 31 אוג' 1993)