חדשות

צפו: צה"ל השמיד טנקים סורים ברמת הגולן

בתגובה לירי פצצות מרגמה לעבר ישראל, ירה כלי טיס של חיל האוויר לעבר טנקים של המשטר הסורי ברמת הגולן. צפו בתקיפה המוצלחת של מקלע כבד וטנקים

צפו: צה"ל השמיד טנקים סורים ברמת הגולן
צילום: (צילום: דובר צה"ל)

שבת חמה הייתה בצפון רמת הגולן.

עשרה פגזים ופצצות מרגמה נורו לעבר ישראל על ידי כוחות סוריים, ככל הנראה כתוצאה מזליגה ממלחמת האזרחים בסוריה.

שעה קלה לאחר התקרית החריגה, שבמהלכה התפוצצו בשטח ישראל עשרה פגזים ופצצות מרגמה שנורו משטח סוריה, הגיב צה"ל ותקף שני טנקים ועמדת מקלע כבד השייכים לכוחותיו של בשאר אסד. בסרטון שפרסם דובר צה"ל נראית תקיפת הטנקים והמקלע.

אין נפגעים ישראלים בשני האירועים. הסורים מדווחים על שני הרוגים.

צפו: חיל האוויר משמיד טנקים של אסד

(צילום: דובר צה"ל)

שר הבטחון אביגדור ליברמן התייחס לתקרית משני צידי הגבול: "אין לנו כל כוונה לעבור לסדר היום על הפרת הריבונות שלנו ופגיעה בביטחוננו, גם אם מדובר בזליגה מהלחימה בין המורדים למשטר הסורי. אנו מגיבים בעוצמה, בנחישות ובשיקול דעת על כל מקרה שכזה, בדיוק כפי שצה"ל עשה לפני שעה קלה ברמת הגולן. משטר אסד הוא מבחינתנו אחראי למתרחש משטחו, והוא ימשיך לשאת בתוצאות אם אירועים כאלו יחזרו על עצמם".

תגובות