עם ישראל מתאחד למען יונתן פולארד.

אתמול נפטר מוריס פולארד, אביו של המרגל הישראלי, הכלוא בארה"ב, ובקשתו של בנו להשתחרר ולהשתתף בהלווית אביו נענתה בשלילה. קודם לכן, נמנעה מפולארד גם האפשרות לבקר את אביו ברגעיו האחרונים בבית החולים באינדיאנה.

בפתח ישיבת הממשלה הבוקר (א') הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי תיעשה פנייה רשמית לממשל האמריקאי בבקשה לשחרר את פולארד לחופשה כדי שיוכל להשתתף בהלווית אביו.

גם יו"ר הבית היהודי, שר המדע דניאל הרשקוביץ התייחס לנושא: "יש גבול לאטימות בנושא פולארד ויש ציפייה למינימום אנושיות מצד האמריקאים", אמר בפתח ישיבת הממשלה. "פולארד נמק בכלא האמריקאי למרות שלא פעל נגד ארה"ב אלא כדי להשיג מידע על מחבלים – והגיע הזמן לשחררו".

האב יובא למנוחות מחר בשעה 10:00 בבוקר לפי שעון ארצות הברית ובישראל מקווים שמישהו בארה"ב יגלה רגישות וישחרר את פולארד להלוויה.

להחרים את מסיבת השגריר

הועד הוועד להשבת פולארד הודיע על כוונתו להפגין הערב בשעה 19:00 מול שגרירות ארה"ב ברחוב הירקון בתל אביב בקריאה לשחרר את המרגל הישראלי ללוויה.

בנוסף להפגנה הערב, קבוצה של חברי כנסת מתכננת צעדי מחאה נוספים מול האטימות האמריקאית. חברת הכנסת רונית תירוש (קדימה) הודיעה כי בכוונתה להחרים את מסיבת יום העצמאות שאמורה להתקיים בעוד כשלושה שבועות בבית השגריר האמריקאי.

"בכוונתי להחרים את מסיבת יום העצמאות בבית השגריר האמריקאי ואני קוראת לחברי אף לעשות כן. יש גבול למה שהלב מסוגל לתפוס, ואולי הידיעה שאנו ,כנציגי ציבור עושים את המעט האפשרי בשבילו תחזק את פולארד בימיו הקשים ממילא, והקשים עוד יותר עם מות אביו".