לפני כחצי שנה, במסגרת תחקיר 'עובדה' שעסק ב"אקווריום" של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, דווח כי בפתק שהעביר נתן אשל לראש הממשלה התנוססו שמותיהם של שלושת העיתונאים שעזבו או הועזבו בחודשים האחרונים את העיתון 'ישראל היום', העורך עמוס רגב, והעיתונאים הבכירים דן מרגלית ומוטי גילת.
כעת, מספר חודשים אחר אותו תחקיר חושפת מערכת בתכנית 'עובדה' של אילנה דיין, את נוסח הפתק המלא שאולי היה זה שגרם לפיטוריהם של השלושה מהעיתון.
"נושא אחד חשוב שתדעו שניכם והוא קשור לעיתון", כתב אז אשל בפקס שהועבר ללשכת נתניהו.
לאחר מכן פירט אשל 3 נקודות: "1. הם לא אמרו לי מילה או חצי מילה על מה שהיה בפגישתכם, אבל אני עם האף הארוך שלי חושב (כיוון ששאלו את דעתי יותר מפעם על העיתון) שהם (הזוג אדלסון) פגועים מעט ממה שאתם חושבים עליו".
אשל הוסיף כי "דן מרגלית, מוטי גילת וכנראה גם עמוס (רגב), לא עושים בדיוק את מה שאומרים להם, כולל בעלי הבית".
בהמשך הפקס כתב אשל: "אין איש שעושה (ומשלם מחיר כפול) יותר מהזוג הזה", והוסיף כי "העיתון נתן ונותן שני דברים, האחד מה שכותב, השני – מה שלא".
על פי הדיווח באתר 'מאקו', הסעיף השני מלמד על התרעומת כלפי שלושת בכירי העיתון, שלפי אשל, לא מצייתים להוראות. כאמור, השלושה כבר אינם ב"ישראל היום" – רגב עזב או הועזב לאחר עשור, מרגלית וגילת פוטרו בטענה לקיצוצים. הסעיפים השלישי והרביעי מלמדים אולי על ניסיונות של אשל לגרום לזוג נתניהו להבין כי יש חשיבות לעיתון ולפעילות של בני הזוג אדלסון בנושא.
אשל מסר בתגובה: "לא היה פתק, אין פתק ולא יהיה פתק. כבר אמרתי בזמנו לאילנה דיין, שאם באופן תיאורטי היה כזה פתק שנגנב מראש הממשלה, הייתי מאושר לראות את הגנב מאחורי סורג ובריח".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יוסף
15:38 16.06.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר