חתן הגמרא הארצי: עומר דניאל מישיבת בנ"ע נתניה - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

חתן הגמרא הארצי: עומר דניאל מישיבת בנ"ע נתניה

גאווה גדולה לישיבת בני עקיבא נתניה כששלושה מתלמידי הישיבה זכו בשלושת המקומות הראשונים בחידון הגמרא הארצי לישיבות תיכוניות שהתקיים היום בהיכל התרבות ביד בנימין, שלושתם אגב תלמידי כיתה ט'. בנתניה משלימים דאבל כשגם חתן המשנה הוא תלמיד הישיבה.

צבי שיימן, חדשות סרוגים
חתן הגמרא הארצי: עומר דניאל מישיבת בנ"ע נתניה
  חתן הגמרא הארצי. עומר דניאל (פורטל הדף היומי)

בישיבת נתניה יכולים להתגאות, אחרי שבשבוע שעבר הוכתר תלמיד הישיבה כחתן המשנה הארצי, היום (ג') הוסיפו בישיבה גם את התואר חתן הגמרא הארצי.

חידון הגמרא הארצי הוא מיזם של מחלקת החינוך במרכז ישיבות בני עקיבא, שהחל לפני כחמש שנים, ובמסגרתו מתמודדים מאות תלמידי ישיבות תיכוניות מכל הארץ בשלבים המוקדמים במטרה להעפיל אל שלב הגמר של החידון, בו מתמודדים 15 תלמידים, ולהיות בסופו "חתן הגמרא הארצי".

בצוות השופטים ישב ראש ישיבות בני עקיבא, הרב חיים דרוקמן, ראש מחלקת החינוך במרכז ישיבות בני עקיבא, הרב יהודה פליקס ומנהל 'פורטל הדף היומי', הרב הראל שפירא, שגם חיבר את השאלות לחידון.

השנה נבחנו התלמידים על בקיאותם במסכת סוכה, המסכת שנלמדה בישיבות השייכות למרכז ישיבות בני עקיבא. בחידון נכללה המסכת כולה ולא רק הפרקים לבחינת הבגרות. עוד בטרם עלו המתמודדים על הבמה הם ענו על שאלון בכתב שהניקוד שלו שוקלל עם התוצאות שהושגו בפני הקהל.

כאמור, בשלב הראשון של החידון התמודדו 15 תלמידים ומתוכם שישה עלו לשלב השני והמכריע, ובסופו של דבר הוכתרו הזוכים שלושה מתלמידי יב"ע נתניה- דרור גלזנר ועשהאל שהם כסגנים עם 97 נקודות מתוך 100 אפשריות, ועומר דניאל שזכה בתואר "חתן הגמרא הארצי" עם 98 נקודות.

יו"ר מרכז ישיבות בני עקיבא הרב חיים דרוקמן שעמד בראש צוות השופטים אמר כי, "על כולנו ללמוד מאותם 15 בחורים שעלו לשלב הגמר ולהתמיד בלימוד התורה שהיא הבסיס עליו נשען עם ישראל."

ראש ישיבת בני עקיבא נתניה הרב אמיר אדרעי אומר כי ההישג של תלמידיו הוא לא מקרי, "לקחנו השנה את נושא לימוד התורה עם שיעורים מעבר לשעות הלימוד הרגילות בישיבה. רק לפני שבוע זכה תלמיד כיתה ח' שלנו בחידון המשנה הארצי. זה כמובן גם השפיע על ההוויה הדתית בישיבה."

הרב שלמה כפרי המחנך של שלושת התלמידים מספר על הסיירת שהקים בכיתתו, "לקחתי קבוצת תלמידים איכותית מהכיתה ואפשרנו להם לצאת משיעורי גמרא בכיתה וללמוד לבד בבית המדרש את מסכת סוכה. כמובן שהם נגשו למבחנים בכיתה והשיגו ציונים מעולים. אין לי ספק שחלקם יהיו יום אחד מהגדולים שברבנינו."

בתמונה שלושת הזוכים עם צוות השופטים (פורטל הדף היומי)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו